STUDIU: Te poți infecta mai ușor cu coronavirus acasă decât în afara locuinței

O descoperire a unei echipe de epidemiologi sud-coreeni arată că e mult mai ușor să contractezi noul coronavirus de la un membru al familiei decât de la cineva străin.

STUDIU: Te poți infecta mai ușor cu coronavirus acasă decât în afara locuinței

Un grup de cercetători din Coreea de Sud a publicat un studiu conform căruia probabilitatea de a te infecta cu noul coronavirus de la membrii familiei sau cei cu care locuiești este mult mai mare decât de la persoane din afara casei. Epidemiologii au analizat 5.706 „pacienți zero și au descoperit că doar 2 persoane din 100 au contractat virusul de la contacte din afară. În același timp, una din 10 au fost infectate de către membri ai familiei.

Pe grupe de vârstă, rata de infecție din interiorul gospodăriei a fost mai mare atunci când primele cazuri au fost cele ale adolescenților sau ale persoanelor de peste 60 de ani. Copiii cu Covid-19 sunt în general asimptomatici, ceea ce i-a făcut greu de depistat ca pacienți zero în interiorul grupului.

Referitor la acest aspect a declarat mai multe Jeong Eun-kyeong, unul dintre autorii studiului și directorul Centrului pentru Combaterea și Prevenirea Bolilor din Coreea de Sud. „Acest lucru se datorează probabil faptului că aceste grupe de vârstă sunt mai predispuse să se afle în contact apropiat cu membri ai familiei, întrucât au nevoit de mai mult sprijin și protecție.”

Choe Young-june, un alt co-autor al studiului, a declarat, citat de Reuters, că „diferența pe grupe de vârstă nu are o însemnătate uriașă atunci când vine vorba de contractarea Covid-19. Copiii ar putea fi mai puțin predispuși să transmită virusul, însă datele noastre nu sunt suficiente pentru a confirma această ipoteză.”

CONȚINUT VIDEO ELLE

Datele pentru acest studiu au fost colectate între 20 ianuarie și 27 martie, când noul coronavirus a început să se răspândească exponențial, iar numărul de noi infectări din Coreea de Sud a atins apogeul. Până în acest moment, Coreea de Sud a înregistrat 13.816 cazuri de coronavirus.

Citește și:
Ludovic Orban explică de ce sunt mai puține cazuri de coronavirus în alte țări și ce ar trebui să facem pentru a limita răspândirea epidemiei

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
substantial.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video