O aplicație care monitorizează simptomele de Covid-19 arată 6 tipuri diferite de infecție

Există 6 tipuri de manifestări ale Covid-19 arată un nou studiu realizat de o echipă de cercetători britanici.

O aplicație care monitorizează simptomele de Covid-19 arată 6 tipuri diferite de infecție

Oamenii de știință britanici care au analizat datele unei aplicații de monitorizare a simptomelor Covid-19 au ajuns la concluzia că există 6 tipuri distincte de boală, fiecare dintre ele caracterizat de simptome diferite. Aceștia au descoperit că există o corelare între cele 6 tipuri și nivelurile de severitate ale bolii, precum și probabilitatea ca un pacient să aibă nevoie de intubare.

Această descoperire i-ar putea ajuta pe medici să prevadă care dintre pacienții cu Covid-19 prezintă un risc mai ridicat și ar avea nevoie de tratament spitalicesc.

„Dacă poți prevedea cine sunt acești oameni încă din ziua a cincea de după manifestarea simptomelor, trebuie să-i tratezi și să intervii – să monitorizezi nivelul de oxigen din sânge, nivelul de zahăr și să te asiguri că sunt hidratați corespunzător”, a declarat Claire Stevens, unul dintre medicii care a condus acest studiu, citat de Reuters.

Pe lângă simptomele principale asociate cu Covid-19 – tuse, febră, pierderea simțului gustului și al mirosului -, aplicația a arătat și alte simptome, precum dureri de cap, dureri musculare, oboseală, diaree, confuzie, pierderea apetitului și dificultate în respirație.

Manifestarea Covid-19 a fost și ea diferită în funcție de pacient: dacă unii dintre ei s-a simțit de parcă ar fi suferit de o gripă, alții au trebuit să fie intubați sau chiar au murit. Cele 6 tipuri de boală identificate de cercetătorii britanici sunt următoarele:

  • Ca o gripă”, dar fără febră: dureri de cap, pierderea mirosului, dureri musculare, tuse, gât uscat, dureri în piept.
  • „Ca o gripă” cu febră: dureri de cap, pierderea mirosului, gât uscat, febră, pierderea apetitului.
  • Gastrointestinal: dureri de cap, pierderea mirosului, pierderea apetitului, diaree, gât uscat, durere în piept, fără tuse.

  • Sever, nivelul 1: dureri de cap, pierderea mirosului, tuse, febră, durere în piept, oboseală.
  • Sever, nivelul 2: dureri de cap, pierderea mirosului, pierderea apetitului, tuse, febră, gât uscat, durere în piept, oboseală, confuzie, dureri musculare.
  • Sever, nivelul 3: dureri de cap, pierderea mirosului, pierderea apetitului, tuse, febră, gât uscat, durere în piept, oboseală, confuzie, dureri musculare, greutate în respirare, diaree, dureri abdominale.

Citește și:
STUDIU: România ar putea să intre din nou în stare de urgență în perioada imediat următoare

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video