Care este media de vârstă a pacienților cu Covid-19 din România?

Media de vârstă a pacienților infectați cu noul coronavirus a scăzut, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Ce înseamnă acest lucru?

Care este media de vârstă a pacienților cu Covid-19 din România?

Media de vârstă a pacienților care suferă de Covid-19 în România a scăzut, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Acesta avertizează că acum se întâlnesc decese și în categoria de vârstă 30-35 de ani, printre pacienți fără alte comorbidități.

Ministrul Sănătății a vorbit pentru postul de televiziune Digi24 despre felul în care a scăzut media de vârstă a pacienților cu Covid-19. „Putem vedea decese la 30-35 de ani, care nu aveau comorbidități și care fac reacție de inflamație cu deces.” Ministrul Tătaru a avertizat că virusul are o agresivitate mare.

„Și la noi a scăzut media de vârstă și avem și particularități fenotipice. Putem vedea decese la 30-35 de ani care nu aveau comorbidități și care fac reacție de inflamație cu deces. Într-adevăr, agresivitatea acestui virus este foarte mare, nu alege, iar în ultima perioadă s-a observat că tinerii pot face forme supraacute, mai ales în momentul inflamator, acea furtună de citochine care duce și la deces. Atunci avem și o scădere a mediei de vârstă. În general, noi suntem pe la 45 – 55 de ani, cam aici este media la noi”.

Media de vârstă scăzută a fost confirmată și de Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumologie Marius Nasta. Aceasta a declarat că în spital ajung din ce în ce mai mulți pacienți tineri, care prezintă simptome moderate sau grave.

„Avem internări și externări într-un ritm extrem de mare. Numărul de pacienți care se prezintă la camera de gardă și care sunt și confirmați sunt în marea majoritate, în ultimele zile, pacienți tineri, cu forme moderate de boală, dar și pacienți cu afectare pulmonară cu forme severe. Tot mai puțini asimptomatici, tot mai puține persoane care nu necesită asistență importantă din partea personalului medical”.

Media de vârstă a celor infectați cu coronavirus în România scade, pe măsură ce se înregistrează din ce în ce mai multe cazuri depistate. Săptămâna trecută România a înregistrat 3.562 de cazuri noi, cu peste 1.100 mai mult decât vârfurile înregistrate în timpul stării de urgență.

Citește și:
Un medic de la secția de terapie intensivă avertizează: „Nu există pacient asimptomatic

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video