STUDIU: România ar putea să intre din nou în stare de urgență în perioada imediat următoare

Previziunile legate de evoluția pandemiei de coronavirus în țara noastră sunt destul de sumbre și pot duce la noi restricții, arată o nouă statistică.

STUDIU: România ar putea să intre din nou în stare de urgență în perioada imediat următoare

În fiecare zi se anunță numere record de noi cazuri de coronavirus, iar situația nu pare să se îmbunătățească deloc. Conform unui raport care se află acum la Guvern, în septembrie am putea avea chiar un milion de români infectați. De asemenea, dacă se păstrează ritmul de creștere al numărului de cazuri, la începutul lui august vom îndeplini condițiile enunțate pentru a intra din nou în starea de urgență.

În document se arată că „creșterea supra-exponențială va continua până când distanța socială va începe să crească. La actuala distanță socială și actualul prag (estimat) de siguranță, la 1 august am avea între 20.727 și 24.246 cazuri active, peste dublul numărului de cazuri actuale. La terapie intensivă ne așteptăm să avem la 1 august, în aceste condiții, între 1.036 și 1.697 internări”. Șeful DSU Raed Arafat a mai avertizat și că numărul celor vindecați de coronavirus este mai mic decât cel al infectaților.

„Din păcate, în momentul de față avem o creștere foarte accentuată. Vorbim de un număr foarte mare de cazuri active, în jur de 42.000 de cazuri active, până la 58.000 de cazuri active undeva la mijlocul lunii august, care nu este atât de departe”, a declarat consultantul în management Mihai Pașcadi, cel care a realizat studiul.

Bucureștiul și județele Argeș și Prahova ar fi cele mai grav afectate, după care urmează județele Galați, Brașov, Dâmbovița și Arad. În același timp, pericolul ar putea părea scădea dacă ar crește distanțarea socială

În aceste condiții, care ar fi soluțiile? Autorii documentului spun că trebuie crescută distanțarea socială și scăzută durata contagiozității. „Distanța socială (DS) trebuie să fie mai mare (cu cât mai mare cu atât mai bine) decât durata medie a unui caz contagios (DC) pentru ca numărul de cazuri active (persoane contagioase) să scadă. Pentru România DC = 25.3 zile; măsurile luate ar trebui să asigure o distanță socială mai mare decât 25.3″, se menționează în documentul ajuns la Guvern.

Citește și:
De ce nu a încetinit transmiterea virusului vara?

Foto: Arhiva Revistei ELLE

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video