„Situația merge spre mai rău” – Raed Arafat ia în calcul noi restricții

Șeful DSU Raed Arafat spune că situația generată de pandemia de coronavirus se înrăutățește și că se gândește la aplicarea unor noi restricții.

„Situația merge spre mai rău” – Raed Arafat ia în calcul noi restricții

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că situația legată de pandemia de coronavirus se înrăutățește, numărul de persoane care se vindecă fiind mai mic decât cel al persoanelor care se îmbolnăvesc. Acesta a declarat la Digi24 că, potrivit unui raport, riscăm ca în luna septembrie să atingem un milion de cazuri de infecție cu coronavirus.

„Noi primim date din mai multe zone și, bineînțeles, sunt și date internaționale pe care le găsim pe diferite site-uri oficiale, care toate fac analize pe diferite țări, inclusiv pe România, iar acest studiu, pe care îl primim zilnic, în baza datelor care apar și care se ajustează, până acum a avut o interpretare corectă, în sensul în care situația merge spre mai rău, situația nu este OK”, a declarat Raed Arafat.

Șeful DSU a mai spus și că ia în calcul situația în care să impună măsuri restrictive în zonele unde se vor înregistra creșteri mari ale cazurilor de coronavirus. „S-ar putea, la nivel local, să se ia măsuri mergând de la închiderea parcurilor la interdicția circulației pe anumite zone și toate aceste aspecte care pot limita contactul și pot crește distanța. Orice poate să se întâmple, pe un plan zonal, inclusiv închiderea teraselor, pentru limitarea răspândirii”.

Raed Arafat a dat ca exemplu Vama Veche și alte destinații de vacanță unde nu se respectă regulile de distanțare și că măsurile de control din partea autorităților ar fi o prima fază, care ar putea fi urmată de o abordare mai drastică.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat de asemenea că ar putea fi impuse restricții în funcționarea teraselor și că vor avea loc și mai multe controale în perioada următoare. Premierul Ludovic Orban a afirmat și el că nu ar dori să impună noi restricții și să ia măsuri care să aibă un impact negativ asupra economiei, dar că regulile trebuie respectate. 

Citește și:
VIDEO: Un chirurg britanic a făcut o demonstrație a felului în care masca îți afectează respirația

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video