VIDEO: Un chirurg britanic a făcut o demonstrație a felului în care masca îți afectează respirația

Un medic britanic demonstrează într-un videoclip cum masca de protecție nu afectează în niciun fel respirația, așa cum susțin unele voci.

VIDEO: Un chirurg britanic a făcut o demonstrație a felului în care masca îți afectează respirația

„Vreau să fac un anunț public, dacă îmi permiteți, privind purtatul măștii și saturația oxigenului. Acest dispozitiv de pe degetul meu măsoară saturația de oxigen din sânge și pulsul. Numărul de aici arată saturația de oxigen. Între 94 și 100 este normală. Nu am probleme respiratorii, așa că la mine este în jur de 99. Numărul de jos arată pulsul, peste 100 este prea rapid și al meu este rapid, pentru că trebuie să înregistrez acest videoclip. Acum îmi voi pune o mască, e ceva ce fac în mod constant, dat fiind că sunt chirurg.”

Așa începe chirurgul britanic Joshua Wolrich videoclipul în care vrea să arate ce se întâmplă cu respirația atunci când porți mască de protecție. Deși pandemia de coronavirus e departe de a se fi încheiat, iar numărul de cazuri noi din țara noastră crește pe zi ce trece, sunt în continuare destui care să spună simplul gest de a purta o mască – gest care s-a demonstrat că îi protejează atât pe ei, cât și pe cei din jur de noul coronavirus – este un atac la libertatea lor. 

„Vă voi arăta că saturația oxigenului nu se schimbă. Măștile nu vă reduc nivelul de oxigen, este fals din punct de vedere medical”, arată medicul britanic în videoclipul postat pe internet. În Marea Britanie, masca de protecție va deveni obligatorie în magazine și supermarketuri, în timp ce la noi masca este obligatorie pe toată perioada stării de alertă, care s-a prelungit recent cu încă 30 de zile.

Joshua Wolrich își încheie videoclipul cu un îndemn la responsabilitate: „”Nu mai inventați lucruri! Nu mai ascultați oamenii care inventează lucruri și nu mai transformați acest lucru într-o chestiune politică! Măștile vă protejează pe voi și pe alții. Dacă vi se spune să le purtați, purtați-le! Nu mai fiți egoiști!”

Citește și:
Ludovic Orban explică de ce sunt mai puține cazuri de coronavirus în alte țări și ce ar trebui să facem pentru a limita răspândirea epidemiei

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet