Ludovic Orban explică de ce sunt mai puține cazuri de coronavirus în alte țări și ce ar trebui să facem pentru a limita răspândirea epidemiei

Premierul Ludovic Orban vine cu o listă de sfaturi de respectat pentru a evita infectarea cu noul coronavirus.

Ludovic Orban explică de ce sunt mai puține cazuri de coronavirus în alte țări și ce ar trebui să facem pentru a limita răspândirea epidemiei

Premierul Ludovic Orban spune că s-a inspirat din modul cum gestionează țările vecine pandemia de coronavirus și din comportamentul cetățenilor lor și că a venit cu o listă de sfaturi bune de respectat pentru a preveni infectarea.

„Atunci când ești neglijent și nu respecți regulile nu riști să te îmbolnăvești doar pe tine, riști să-i îmbolnăvești și pe cei din jurul tău, inclusiv pe apropiați. M-am uitat și în alte țări. Aici este voba și despre comportamente. Sunt țări în care nu există această apropiere. Oamenii nu mai dau mâna, oamenii nu se mai îmbrățișează, nu se mai pupă. Chiar dacă păstrează aceleași sentimente, nu mai au o formă a efuziunii afective. Păstrează distanța fizică. Evită, inclusiv atunci când se intersectează pe stradă. Când vorbesc, nu vorbesc spre fața interlocutorului de la un metru, păstrează distanța sau vorbesc oarecum în altă parte și poartă măști. Trebuie să le învățăm”, a spus Ludovic Orban, citat de Mediafax.

Pe scurt, sfaturile premierului Ludovic Orban sunt acestea: nu te mai îmbrățișa, nu mai da mâna, nu te mai pupa, păstrează distanța, nu vorbi în față, vorbește în altă parte, poartă mască.

Vineri, 17 iulie, a fost înregistrat un număr record de noi cazuri de coronavirus: 799. În acest moment, avem 35.802 persoane infectate. 24.598 au fost externate, dintre care 22.312 de pacienți vindecați și 2.286 pacienți asimptomatici.

Guvenul a decis recent prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile și are niște previziuni sumbre cu privire la cum va arăta situația în viitorul apropiat. Autoritățile preconizează că numărul infectărilor cu coronavirus ar putea ajunge la 1.200 – 1.600 de cazuri zilnice la jumătatea lunii august.

„Începând de la jumătatea lunii iunie, evoluția cazurilor noi confirmate a urmat o rată de reproducere supraunitară. Menținerea acestui trend de evoluție a situației ar putea să ducă la atingerea unui număr zilnic de cazuri între 1200-1600 la jumătatea lunii august”, se scrie în hotărârea de Guvern care a prelungit starea de alertă.

Citește și:
De ce nu a încetinit transmiterea virusului vara?

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video