Prof. dr. Bubenek avertizează: Nu ai dreptul să duci boala acasă și să-i îmbolnăvești pe cei dragi

Prof. dr. Bubenek, președintele Societății Române de Anestezie Terapie Intensivă, a acordat un interviu postului de televiziune Antena 3, vorbind despre trendul ascendent al cazurilor noi de coronavirus în România.

Prof. dr. Bubenek avertizează: Nu ai dreptul să duci boala acasă și să-i îmbolnăvești pe cei dragi

Prof. dr. Bubenek, președintele Societății Române de Anestezie Terapie Intensivă, a acordat un interviu exclusiv jurnalistei Adina Anghelescu, pentru emisiunea Punctul de întâlnire, de la Antena 3.

Prof. dr. Bubenek a explicat cum se descurcă medicii antesteziști în această perioadă dificilă în care numărul de noi cazuri de persoane diagnosticare cu coronavirus crește pe zi ce trece.

În cadrul interviului, Prof. dr. Bubenek a ținut să precizeze că: „Am avut noroc că la noi a început pandemia la o lună după Italia și am avut timp să ne pregătim, pentru că altfel ar fi fost mult mai rău. (…) Viața noastră nu a fost ușoară, nu este ușoară, pentru că nu vedem nicio luminiță la capătul tunelului, nu avem niciun medicament miraculos care să scadă mortalitatea.

Vaccinul se anunță undeva, în cel mai bun caz, la începutul sau la mijlocul anului viitor. Asta nu ne face să dăm garda jos și trebuie să recunosc că cel mai greu tribut l-au plătit colegii noștri anesteziști reanimatori din spitalele de Boli Infecțioase și din spitalele de suport COVID”, a spus medicul.

Președintele Societății Române de Anestezie Terapie Intensivă a tras și un semnal de alarmă și a precizat care ar fi, în opinia sa, unul dintre motivele pentru care numărul de cazuri de COVID-19 în România crește în fiecare zi.

„Suntem într-un trend care vine din inconștiența veselă a unor generații recente, care n-au cunoscut nici războiul, nici foametea, nici comunismului, care s-au născut liberi – și foarte bine că s-au născut liberi – dar a căror conștiință civică comunitară nu depășește curtea blocului. Pentru că altfel e foarte simplu să înțelegi că e mai bine acasă, izolat, decât în reanimare intubat, că nu ai niciun drept să duci acasă o astfel de boală care poate omorî repede pe cei care îți sunt dragi, apropiați”, a subliniat dr. Bubenek în interviul acordat Antena 3.

Citește și:
VIDEO: Un chirurg britanic a făcut o demonstrație a felului în care masca îți afectează respirația

Foto: Printscreen Antena 3

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet