5 lucruri de evitat inainte de epilarea cu laser

Epilarea cu laser nu este definitiva, ci are un efect temporara, insa cu toate astea, pentru femeile ce isi doresti o piele fina, aceasta metoda revolutionara de indepartare a parului este un vis devenit realitate.

5 lucruri de evitat inainte de epilarea cu laser

Iata ce ar trebui sa stii inainte sa te programezi pentru epilarea cu laser!

Evita bronzarea si autobronzarea

Pielea bronzata, chiar si artificial, diminueaza actiunea laserului. Practiv, fasciculul de lumina se concentraza pe suprafata radacinii de par si o arde, iar o reducere a contractului coloristul poate reduce eficienta tratamentului cu laser. De asemenea, folosirea laserului pe o piele mai inchisa poate duce la iritatii si arsuri (milimetrice). Insa ideal ar fi sa eviti bronzarea dar si autobronzarea pielii cu patru saptamani inainte de epilare.

Evita antibioticele

Daca urmezi un tratament cu antibiotice, e cazul sa-ti reprogramezi sedinta de epilare cu laser. Aceste medicamente pot spori fotosensibilitatea pielii si o poate predispune la iritatii, cosuri si alte neplaceri. De fapt, ideal ar fi sa eviti orice medicament sau vitamina cu o saptamana inainte epilare, deoarece doctoriile influenteaza chimia organismului si de multe ori, nici macar nu se stie in ce directie. Cel mai prudent ar fi sa te consulti cu medicul inainte de a urma un tratament cu laser.

Citeste si:
Care-i treaba cu epilarea si de ce nici nu punem la indoiala o astfel de obligatie?

Evita machiajul si deodorantul

Nu se recomanda aplicarea machiajului inainte de epilarea cu laser pentru simplul fapt ca laserul e atras de pigmentul de melanina, si astfel orice alt pigment care concureaza cu acela al radacinii firului de par ii poate diminua eficacitatea. Mai mult, produsele de make-up aplicate inainte de tratament pot facilita alergii si iritatii cutanate. Deodorantul trebuie evitat cu desavarsire inainte de epilarea cu laser in zona axilei. Rezidurile de produs pot devia fasciculul de lumina, si actiunea laserului poate fi diminuata intr-un mod semnificativ. Iar dupa tratament, cel mai bine ar fi sa astepti 24 de ore inainte sa folosesti deodorant si antiperspirant.

Evita tratamentul cu laser daca ai o problema a pielii

Pielea este un organ unitar, iar atunci cand ai acnee, o inflamatie, o arsura, herpes sau o alta problema a epidermei, aceasta lupta cu toate resursele pentru a o vindeca. De aceea, trebuie evitata sedinta de epilare cu laser pe picioare, sa zicem, chiar daca ai un herpes bucal. Motivul e ca agresiunea la care supune laserul pielea atunci cand arde radacina firului de par poate incetini ameliorarea problemei.

Citeste si:
8 greseli la epilare despre care nimeni nu vorbeste

Evita laserul in perioada ciclului menstrual

Medicii recomanda evitarea tratamentului cu laser in timpul ciclului menstrual, iar singurul motiv este ca in acea perioada a lunii esti mult mai sensibila la durere si mai predispusa la inflamatii. Asa ca daca menstruatia te ia prin surprindere, cel mai bine ar fi sa amani sedinta de epilare cu laser.

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din beauty