Când și în ce condiții se vor redeschide școlile? Precizările Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre condițiile în care se vor redeschide școlile și când anume va fi anunțată decizia oficială.

Când și în ce condiții se vor redeschide școlile? Precizările Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut precizări cu privire la măsurile care sunt pregătite pentru redeschiderea școlilor. În acest sens, totul depinde de evoluția pandemiei de coronavirus și de rezultatele măsurilor de relaxare. 

În cadrul unei emisiuni la Digi24, Nelu Tătaru a declarat că în acest momente se pregătesc mai multe scenarii pentru diferite situații. „Eu am spus încă de la început, ne vom gestiona perioada de vară, vom evalua fiecare etapă, iar în apropierea lunii septembrie vom vedea și cum prognozăm o următoare perioadă, inclusiv începutul anului şcolar. De o săptămână jumătate, sub coordonarea vicepremierului Raluca Turcan, este o comisie mixtă cu Ministerul Sănătății, Ministerul Educaţiei, anumite direcții, care pregătesc reînceperea anului școlar. Avem scenarii, de la cele mai sumbre până la cele adaptate.”

Ministrul Sănătății a precizat că la sfârșitul lunii august este posibil să știm dacă școlile se vor redeschide sau nu, dar și condițiile în care se va putea face acest lucru. „Nu mă gândesc (la începerea școlilor – n.r.), noi adaptăm evoluția. La apropierea începutului anului școlar, să spunem sfârșitul lunii august, o să spunem ce putem să facem în 15 septembrie sau cum suntem. Pregătim acest moment, cu tot ce înseamnă măsuri. Sfatul ar fi cel precaut. Noi acum avem de gestionat o a doua cocoașă a acestui prim moment pandemic. Ne-am bucurat un pic cam devreme, am trecut-o în alt registru un pic cam devreme”, a precizat Ministrul la Digi24.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Nelu Tătaru a adăugat și faptul că este posibil ca unele măsuri de relaxare care erau planificate pentru această perioadă să fie amânate în cazul în care ne vom confrunta cu o creștere exponențială a cazurilor comunitare. „Venim cu o economie în care fiecare din aceste activități care stau în spatele fiecărui ministru de resort vor să se redeschidă. Le putem redeschide în cadrul anumitor norme, principii de funcționare și desfășurare care trebuie respectate.”

Citește și:
Guvernul a adoptat proiectul de lege privind carantina și izolarea. Care sunt principalele prevederi

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video