Gesturi care reflectă de fapt o mare compatibilitate în cuplu

Dovezi că aveți o mare compatibilitate în cuplu, mai presus de gusturi comune pentru muzică, filme sau hobby-uri similare.

Gesturi care reflectă de fapt o mare compatibilitate în cuplu

Când te gândești la compatibilitate în cuplu îți vine în minte lista clasică. Principii și valori comune, ceea ce este foarte important, apoi modalități similare de a petrece timpul liber, interese care se intersectează într-un anumit punct. Și cu toate astea de ce relații unde există bifate aceste elemente pur și simplu nu funcționează? Iar altele, unde cei doi par din galaxii diferite, au o rezistență mai mare ca oțelul? Pentru că sunt aspecte relaționale, psihologice și sociale mult mai semnificative.

Acceptarea

Îl accept pe celălalt așa cum este și nu doresc să îl schimb în esența lui. Sigur, unele nuanțe sunt negociabile și se ajunge la o formă a lor confortabilă pentru ambii. Dar există acea libertate de a fi așa cum ești, de a fi tu însuți, ce nu este nicicum îngrădită.

Dorința de a rezolva conflictele

Ne certăm și nu lăsăm conflictul în aer, ci se caută soluții. Pe moment nu se poate deoarece este o activare emoțională prea mare? Este în regulă, căci se poate reveni ulterior asupra problemei. Indiferent cât de mică sau de mare este, nu este lăsată să se inflameze, să se adune mizeria sau să se construiască o vendetă unde se caută cu orice preț vinovați. Iar fiecare să arate că celălalt poartă vina. Interesul este al relației, nu unul personal de a ieși cu obrazul curat, indiferent ce presupune asta.

Integrarea

Este vorba de o incluziune reală unul în viața celuilalt. Un sentiment de apartenență care este satisfăcut, simțind că locul tău este acolo și ți s-a oferit unul foarte important. Evident, reciproca este total valabilă.

Atractivitatea

Efortul de a arăta bine, de a fi îngrijit, de a te prezenta plăcut ca imagine și când stai în casă, și când mergi la cumpărături sau la cină în oraș.

Țineți cont…

de ce vă place sau nu, de ce produce disconfort. Cine fumează o face pe balcon, nu în casă, mai ales când celălalt este nefumător. Persoana mai activă dimineața nu dă muzica tare de la prima oră, dacă cel cu un start mai lent al zilei are nevoie de liniște măcar în primele 30 de minute după ce s-a trezit. Și lista poate continua personalizat.

Disponibilitatea de evoluție

Vă trageți unul pe celălalt în direcția creșterii personale și în cuplu. Fiecare este mai priceput sau are abilități mai pregnante către anumite direcții. Sau are timp mai mult pentru a descoperi lucruri interesante. Toate acestea le puneți la comun. Ascultați podcast-uri împreună, vă uitați la documentare, împărtășiți articole. De asemenea vă susțineți către atingerea unor obiective personale și profesionale.

Funcția încrederii

Imaginați-vă relația ca pe un scăunel cu trei picioare. Unul este funcția încrederii, al doilea funcția financiară, al treilea funcția de intimitate emoțională și biologică, sexuală. Funcția de încredere este prima împlinită. Știți că nu veți vorbi urât unul despre celălalt, că nu vreți să vă faceți rău intenționat, că vă puteți baza unul pe altul la nevoie. Financiar regulile sunt discutate și agreat cum procedați cu implicarea financiară a fiecăruia. Cât despre intimitate vă dați voie să fiți vulnerabili emoțional, să renunțați la măști. Sunteți atenți la ce vă place sexual și așa cum am punctat anterior hrăniți componenta de atractivitate fizică.

Citește și:
Îi porți ranchiună partenerului tău? Cum să nu te lași dominată de gândurile și emoțiile negative

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle