Lucruri pe care bărbații le vor de la femei, iar o parteneră de cuplu crede că numai bărbatul trebuie să le facă

În mintea unei femei bărbatul trebuie să bifeze o serie de activități și comportamente. Ironic, și partenerul de cuplu cere exact aceleași lucruri.

Lucruri pe care bărbații le vor de la femei, iar o parteneră de cuplu crede că numai bărbatul trebuie să le facă

Cu certitudine există anumite mituri despre cuplu, iar ele pot fi perpetuate în grupul social, de prietene apropiate, ori transmise chiar în familie. Printre aceste mituri este și o segregare a obligațiilor pe care le au bărbații și femeile de vreme ce ajung împreună. Nu doar că societatea și mentalitățile s-au schimbat, dar există chiar o inversare pregnantă de sex rol. De exemplu bărbatul care rămâne acasă să aibă grijă de copii, iar femeia se duce la un serviciu bine plătit și devine astfel sprijinul financiar în casă. Pe lângă aceste diferențe vorbim de viziuni nesănătoase care contravin cu nevoile emoționale ale bărbaților.

Manifestarea afecțiunii

Nu îi arăta prea multă dragoste căci i se urcă la cap. Fii mai rece ca să îl menții mereu interesat. Bărbatul trebuie să te iubească mai mult, el să fie cel mai afectuos. Oare jocurile psihologice și deprivarea emoțională sunt cu adevărat sănătoase? Evident că nu. Și bărbații au nevoie de afecțiune, nu doar femeile, iar gesturile de tandrețe îi hrănesc și pe ei, nu doar pe doamne.

Mici atenții

Vrei să îți aducă flori din senin, prăjitura preferată, să te surprindă cu bilete la o piesă unde joacă actorul tău preferat etc. Dar tu ce surprize îi faci? Cu ce fel de mici gesturi drăguțe îl încânți când și când?

Seducție

Bărbatul trebuie să te cucerească. Ok, dar și femeia să păstreze vie flacăra atracției, să flirteze, nu să aibă rolul de prințesă din turn sau regină de pe tron, rece, care așteaptă ca prințul să facă tot felul de lucruri astfel încât să îi capteze atenția. Este un efort comun.

Securizare

Provoacă-i gelozia, astfel încât să creadă că te poate pierde oricând. Tu cum te-ai simți să trăiești constant în instabilitate? Și bărbații au nevoie să se simtă securizați în relație.

Inițiativă

El să te scoată la întâlnire, el să propună activități împreună, el să se ocupe că este bărbat. Dar și bărbații vor ca partenerele lor să vină cu idei de vacanțe, de weekend-uri, să plănuiască o seară în oraș, să nu lase totul în spatele lor. Să aibă inițiativă.

Stâlpul în casă…

Bărbatul să fie sprijinul etern, inclusiv financiar, care rezolvă orice problemă apare în casă. Însă se poate întâmpla ca bărbatul respectiv să rămână o perioadă fără serviciu, să aibă anumite probleme de sănătate care îl incapacitează, iar partenera să îl poată susține nu doar emoțional ci și practic.

Senzația de a fi special

Vrei ca el să te trateze ca pe o regină, și poate chiar o face. Dar fiecare bărbat își dorește ca și el să se simtă special pentru partenera lui, un supererou fără capă, să îți citească admirația în ochi.

Seriozitate

Ai nevoie ca ceea ce spune să se și întâmple, să te poți baza pe el și cuvântul său. Femeile sunt mai impredictibile și se pot răzgândi oricând? Un aspect care intră în coliziune directă cu nevoia de predictibilitate și responsabilitatea.

Citește și:
Semne că este o primă întâlnire dezastruoasă și nu ar trebui să mai existe nici măcar a doua

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle