Educație psihologică pentru o relație serioasă! Analizează-ți cuplul din 7 perspective esențiale

Aveți o relație serioasă și vreți să treceți la următorul nivel. Mutat împreună, căsătorie... e timpul pentru o analiză în detaliu a cuplului vostru.

Educație psihologică pentru o relație serioasă! Analizează-ți cuplul din 7 perspective esențiale

De multe ori evaluarea profundă începe când deja sunteți într-o relație serioasă și se prefigurează planuri de viitor de mare impact. Unul dintre voi aduce în discuție oficializarea, apariția unui copil etc Dar puteți fi amândoi atenți la aceste detalii pe măsură ce povestea voastră se cristalizează, nu după cinci ani împreună. Ești singură? Nu e un impediment. Aceste criterii sunt valabile și pentru următoarea ta relație. Prin urmare, iată acele perspective de bază asupra cărora e important să cădeți de comun acord.

Valorile

Ele sunt fundația relației. Ca și în construcții, o casă nu va fi rezistentă în timp sau nu va face față cutremurelor dacă nu are o fundație puternică. Explorați valorile și principiile pe care le aveți cu maximă transparență și încredere. Vedeți punctele comune, sau acolo unde există diferențe dacă acestea sunt acceptabile ori indicația clară să vă vedeți de drum separat.

Responsabilitatea

Poate nu ai dat atenție acestui aspect, dar asumarea responsabilității pentru cuvintele spuse și faptele comise este mai mult decât esențială. Cum ați putea să depășiți eventualele probleme dacă responsabilitatea este plasată în exterior sau numai pe umerii unuia dintre voi? Cum ați putea face echipă în aceste condiții?

Prietenia

Da, partenerul de cuplu nu îți este numai iubit, ci și prieten. Unul la care ai încredere să te confesezi, să îi ceri un sfat, să te plângi. Un prieten pe care îl cunoști bine, știi ce îi place și ce nu, care îi sunt hobby-urile, cu care discuți deschis chiar și despre nevoia de timp petrecut separat.

Compatibilitatea

Puteți trăi unul cu celălalt sau sunteți atât de diferiți încât, în ciuda atracției sexuale, nu veți putea face casă împreună niciodată ? Există obiceiuri care vă scot din minți, disponibilitatea pentru schimbare? Aveți pasiuni comune și viziune similare despre relație?

Familia…

… se referă la cea din care proveniți și cea pe care în viitor o puteți construi împreună. Cât de strânse să fie relațiile cu părinții și frații? Până la ce nivel considerați normal să îi lăsați să se implice în viața voastră în doi? Ce credeți că ar fi benefic (sau nu) pentru educarea și creșterea unui copil?

Banii

Pe lângă punctul precedent, banii sunt o altă sursă foarte importantă de conflict în cuplu, de aceea e necesar să stabiliți reguli încă de la început. Cât de mult contează banii pentru fiecare dintre voi? Cum îi vedeți gestionați în cuplul vostru? Cum vă raportați la cheltuieli, rate, economii etc? Cine, ce și cât plătește?

Sex rol

Pentru o societate ca a noastră, cu puternice accente tradiționaliste (încă), asta e o discuție pe care îți recomand să nu o eviți. În mintea fiecăruia dintre noi există o fișă (adaptată) a postului pentru ce înseamnă și trebuie să facă o femeie, și una similară pentru bărbați. Dacă ce e pe lista ta diferă semnificativ de ce e pe lista lui… pot apărea scântei extrem de serioase și putem discuta chiar despre incompatibilitate. Testează viziunea lui despre femei, dacă ești ok cu ea, și vezi dacă el poate pune în act ceea ce consideri tu că ține de latura masculină.

Citește și:
Simți că relația de cuplu se destramă? Exerciții de dezvoltare personală care vă pot aduce pe calea cea bună

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle