Mesajul lui Arnold Schwarzenegger pentru fanii săi din Rusia: „Războiul a fost început de cei de la Kremlin”

Arnold Schwarzenegger a făcut apel către fanii ruși să pună capăt războiului din Ucraina.

Mesajul lui Arnold Schwarzenegger pentru fanii săi din Rusia: "Războiul a fost început de cei de la Kremlin"

Arnold Schwarzenegger încearcă să treacă peste dezinformarea perpetuată de mass-media de stat din Rusia pe fondul războiului din Ucraina. Fostul guvernator al Californiei în vârstă de 74 de ani a făcut un apel la fanii săi ruși într-un videoclip care detaliază tulburările cauzate de invazia Rusiei în Ucraina.

Arnold Schwarzenegger, apel către fanii ruși

Arnold Schwarzenegger a adus aminte despre miile de soldați ruși uciși în conflictul din Ucraina. Potrivit acestuia, militarii au fost prinși între ucrainenii care se luptă pentru libertate și conducerea rusă, care luptă pentru cucerire.

„Regret să vă spun că mii de soldați ruși au fost uciși. Au fost prinși între ucrainenii care luptă pentru patria lor și conducerea rusă care luptă pentru cucerire”, a spus Schwarzenegger.

Fostul guvernator a început videoclipul povestind despre întâlnirea cu unul dintre eroii săi personali la vârsta de 14 ani, legendarul halterofil rus Iuri Petrovici Vlasov, pe care l-a văzut câștigând Campionatul Mondial de haltere în 1961. După aceea, prietenul său l-a ajutat să ajungă în culise pentru a-și întâlni idolul.

„Eram un băiat de 14 ani care stătea în fața celui mai puternic bărbat din lume. Nu-mi venea să cred. A întins mâna să o strângă pe a mea. Încă aveam mâna unui băiat. Avea mâna acestui om puternic care a cuprins-o pe a mea. Dar a fost drăguț și mi-a zâmbit. Nu voi uita niciodată ziua aceea.”, a mai povestit actorul.

Arnold Schwarzenegger a povestit că a mers acasă și a pus fotografia lui Vlasov deasupra patului său „pentru a-l inspira când a început să ridice greutăți”, dar tatăl său i-a spus să o dea jos și „să găsească un erou german sau austriac„. Cu toate că a spus că s-a certat cu tatăl lui, Gustav Schwarzenegger, care a participat în cel de-al Doilea Război Mondial, actorul nu a dat jos fotografia de pe perete.

Actorul a vorbit despre dragostea lui pentru poporul rus

Arnold Schwarzenegger a remarcat că dragostea lui pentru Rusia a crescut de atunci, călătorind frecvent în țară pentru culturism, roluri de film și pentru a-și întâlni fanii ruși.

„Motivul pentru care vă spun toate aceste lucruri este că, de când aveam 14 ani, nu am avut decât afecțiune și respect pentru poporul Rusiei. Tăria și inima poporului rus m-au inspirat dintotdeauna și din acest motiv sper că mă veți lăsa să vă spun adevărul despre războiul din Ucraina și ce se întâmplă acolo.”, a spus actorul în clip.

Schwarzenegger a menționat că „nimănui nu-i place să audă că guvernul său este criticat.”

„Știu că guvernul vostru v-a spus că acesta este un război pentru denazificarea Ucrainei. Nu este adevărat. Ucraina este o țară cu un președinte evreu al cărui tată a avut 3 frați uciși de naziști. Vedeți, nu Ucraina a început acest război; nici naționaliștii sau naziștii. Războiul a fost început de cei de la Kremlin.”

Arnold Schwarzenegger a remarcat că 141 de națiuni de la ONU au fost de acord că Rusia este agresorul, cerând țării să-și îndepărteze trupele.

„Lumea s-a întors împotriva Rusiei din cauza acțiunilor sale în Ucraina. Blocuri întregi din orașe au fost distruse de artileria rusă și bombe, inclusiv un spital de copii și o maternitate. Trei milioane de refugiați ucraineni, în principal femei, copii și bătrâni, au fugit din țara lor. Și mulți alții încearcă să caute să iasă de acolo. Este o criză umanitară. Din cauza brutalității sale, Rusia este acum izolată de societatea națiunilor.”

Fostul guvernator al Californiei, mesaj pentru Vladimir Putin

Actorul a adus aminte, din nou, experiența tatălui său, care a luptat la Leningrad fără să știe ce se întâmplă cu adevărat:

„Acesta nu este războiul pentru apărarea Rusiei la care au luat parte bunicii sau străbunicii voștri. Este un război ilegal. Viețile voastre și viitorul vostru sunt sacrificate pentru un război fără sens, condamnat de întreaga lume.”

Schwarzenegger a făcut apoi un apel direct la președintele rus Vladimir Putin: „Președintelui Putin îi spun: ai declanșat acest război. Tu îl conduci. Poți să-l oprești.” De asemenea, el a adus omagiu poporului rus care a protestat împotriva războiului.

Citește și:
Contesa Alexandra Tolstoy, fosta soție a celui supranumit și „bacherul lui Putin”, declarații surprinzătoare la adresa liderului de la Kremlin

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people