Petiție pentru expulzarea din Elveția a fostei gimnaste ruse Alina Kabaeva, presupusa iubită a lui Vladimir Putin

În Elveția, internauții au lansat o petiție online, cerând autorităților să o expulzeze din țară pe Alina Kabaeva, presupusa iubită a lui Vladimir Putin.

Petiție pentru expulzarea din Elveția a fostei gimnaste ruse Alina Kabaeva, presupusa iubită a lui Vladimir Putin

În Elveția, internauții au lansat o petiție online, cerând autorităților să o expulzeze din țară pe Alina Kabaeva, presupusa iubită a lui Vladimir Putin.

Petiția a fost lansată pe site-ul change.org. Până în prezent, a strâns peste 46.000 de semnături, așa cum a anunțat, pe Twitter, Nexta, cel mai mare canal de Telegram din Belarus care furnizează ştiri.

„În ciuda războiului în desfășurare, Elveția continuă să găzduiască un complice al regimului Putin”, se arată în mesajul atașat petiției, scris în germană, franceză și engleză.

„Dragă Elveție, de ce le permiți complicilor lui Vladimir Putin să stea în țară? Te rog să o unești pe Alina „Eva Braun” Kabaeva cu „Fuhrer-ul” Vladimir Putin. Pentru prima dată în istoria modernă, Elveția a renunțat la neutralitate și s-a alăturat sancțiunilor împotriva lui Putin și a anturajului său. Iar acum, favorita lui, împreună cu copiii, se ascunde în Elveția. Vrem să amintim că Alina Kabaeva nu este doar o femeie care are legătură cu dictatorul rus, ci și vinovată de crime împotriva umanității. A fost unul dintre inițiatorii legii prin care mii de orfani ruși n-au putut să fie adoptați de alte țări”, este unul dintre mesajele din petiție.

„Noi, cetățenii Rusiei, Belarusului și Ucrainei, care trece în prezent printr-o suferință imensă, ne unim pentru a face apel la autoritățile elvețiene”, au mai transmis promotorii acțiunii.

Potrivit presei din Elveția, Alina Kabaeva se ascunde într-o vilă din această țară împreună cu cei patru copii ai cuplului. Fosta gimnastă în vârstă de 38 de ani ar fi fugit din Rusia încă de la debutul conflictului militar ruso-ucrainean.

Mai multe publicații din Rusia au scris de-a lungul anilor despre relația dintre Vladimir Putin și Alina Kabaeva, care a ocupat după retragerea din gimnastică mai multe funcții importante în Rusia, fiind numită la doar 31 de ani în fruntea unui mare trust de presă. Toate aceste articole au fost însă șterse.

În 2008, publicația Moskovsky Korrespondent a vehiculat pentru prima dată informația că Alina Kabaeva și Vladimir Putin ar fi împreună, ba chiar că ar fi logodiți. Ziarul a fost închis la puțină vreme după.

„Putin este un om care ține foarte mult la viața privată. De ani de zile își ascunde cele două fiice adulte sub identități false. Chiar și acum, deși vorbește despre ele ocazional, nu le spune pe nume niciodată. Este obsedat de siguranța familiei sale”, a declarat o sursă din Rusia pentru The Daily Mail.

Alina Kabaeva a câștigat două medalii olimpice, 14 medalii la Campionatul Mondial și 25 de medalii la Campionatul European. După ce a renunțat la cariera ei, a devenit deputat în partidul Rusia Unită, condus de Vladimir Putin. În 2019, unui important campionat de gimnastică patronat de Gazprom i s-a dat numele ei.

Citește și:
Contesa Alexandra Tolstoy, fosta soție a celui supranumit și „bacherul lui Putin”, declarații surprinzătoare la adresa liderului de la Kremlin

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle