Mesajul emoționant transmis de o tânără din Ucraina care s-a refugiat în România: „Am simțit dragoste și grijă…”

O tânără care s-a refugiat în România le-a transmis un mesaj emoționant celor care și-au arătat sprijinul în această perioadă.

Mesajul emoționant transmis de o tânără din Ucraina care s-a refugiat în România: "Am simțit dragoste și grijă..."

O tânără din Ucraina care s-a refugiat în România a publicat un mesaj emoționat pe grupul de Facebook Uniți pentru Ucraina, acolo unde oamenii pot oferi ajutor refugiaților, de la cazare, transport, medicamente, haine, alimente și nu numai. 

Într-un mesaj anterior, publicat pe același grup de Facebook, tânăra, pe numele ei Lyena, spunea că ea locuiește în București alături de o comunitate de vietnamezi din Ucraina și întreba dacă îi poate ajuta cineva cu mai multe de medicamente. Lyena a ținut să le mulțumească celor care au sărit în ajutorul ei, în contextul războiului din Ucraina.

„Salutare, români minunați. Vă scriu de pe Strada Preciziei 30. Suntem din Ucraina dar cetățeni vietnamezi. Ieri am cerut niște medicamente, un șampon și ceai. Mulți oameni mi-au trimis imediat un mesaj, încercând să ajute. Și mulți oameni s-au grăbit să cumpere lucrurile de care avem nevoie. A fost atât de copleșitor. Am simțit dragoste și grijă din partea românilor. Suntem extrem de recunoscători pentru ajutorul imens din aceste vremuri grele pentru noi.”

Tânăra a ținut să precizeze faptul că a fost copleșită de cât de mulți oameni s-au grăbit să îi ofere ceea ce avea nevoie în această perioadă dificilă pe care o traversează. 

„Cât despre condițiile în care trăim… Ei bine, nu suntem în stațiune, într-un hotel de 5 stele cu sală de sport și piscină, nu? Poate părea rău, dar în realitate nu este atât de rău pe cât cred unii dintre voi. Tot ce ne trebuie este un adăpost temporar. Avem apă caldă, avem suficientă mâncare, avem suficientă apă de băut. Nu vă faceți griji😊 Și din nou, niciodată în viața mea nu am cerut ajutor. Și sunt șocată de bunătatea poporului român. Simt iubire și grijă infinită.”

În data de 15.03.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 58.405 de persoane, dintre care 15.212 cetăţeni ucraineni (în creștere cu 10,5% faţă de ziua precedentă). Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 7.427 cetăţeni ucraineni (în creștere cu 3,4%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 6.259 cetăţeni ucraineni (creștere cu 23%). De la declanşarea acestei crize, până la data de 15.03.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 440.998 cetăţeni ucraineni, după cum informează Poliția de Frontieră

Citește și:
Primarul Kievului, mesaj tranșant pentru soldații ruși: „Valurile patriotice ne vor apăra orașul'

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle