Primarul Kievului, mesaj tranșant pentru soldații ruși: „Valurile patriotice ne vor apăra orașul”

Primarul Kievului le-a transmis rușilor un mesaj sfidător, într-un interviu acordat pentru CNN, alături de fratele lui.

Primarul Kievului, mesaj tranșant pentru soldații ruși: "Valurile patriotice ne vor apăra orașul"

Vitali Klitschko a transmis printr-un video că „oamenii care nu se așteptau niciodată să ia arme în mână” sunt gata să riposteze în fața forțelor ruse dacă ajung în orașul său. Primarul Kievului a vorbit pe un ton sfidător pentru a transmite clar mesajul trupelor ruse din apropierea capitalei Ucrainei.

Mesajul transmis de primarul Kievului rușilor

Klitschko, un fost boxer profesionist, care este primarul Kievului din 2014, a spus că locuitorii fac parte, în cuvintele sale, din „valuri patriotice uriașe” de oameni care se pregătesc, dacă este necesar, să îndepărteze trupele ruse. Cetăţenii acum înarmaţi sunt „oameni care nu se aşteptau niciodată să ia arme în mână pentru a apăra casele, copiii şi viitorul nostru – viitorul ţării noastre”, a declarat Klitschko, în vârstă de 50 de ani, într-un interviu alături de fratele său, Vladimir Klitschko pentru CNN.

„Suntem gata să luptăm! Noi ne apărăm orașul!”, a spus Vitali Klitschko.

Vladimir, în vârstă de 45 de ani, este, de asemenea, un fost boxer și s-a înrolat în armata de rezervă a Ucrainei înainte de invazia rusă, care a început pe 24 februarie.

„Întreaga țară este foarte motivată să oprească agresiunea rusă și războiul. Suntem cu toții împreună și suntem foarte motivați să ne apărăm țara pentru că aceasta este casa noastră. Acolo mergeau copiii noștri la școală. Acolo rudele noastre sunt îngropate în pământ. Aceasta este casa noastră, nu există să plecăm și de ce anume? Pentru că aceasta este casa noastră. Așa că vom apăra țara până la ultima picătură de sânge.”, a spus Vladimir Klitschko.

„Este un război împotriva întregii populații”

Referindu-se la știrile despre primarii din alte orașe ucrainene luați ostateci de forțele ruse, reporterul l-a întrebat pe primarul Klitschko dacă este îngrijorat că ar fi o țintă. Acesta a răspuns afirmativ și a precizat că fiecare ucrainean reprezintă acum o țintă pentru trupele ruse.

„Este un război împotriva întregii populații, împotriva fiecărui ucrainean. Nu îmi fac griji pentru mine. Sunt gata să lupt și gata să apăr interesele cetățenilor.”, a mai spus primarul.

Într-un interviu pentru France 24, primarul Klitschko a spus că rușii „încearcă să facă un cerc în jurul Kievului” și speră să distrugă orașul. „Dar soldații noștri, soldații ucraineni, au distrus planurile rușilor și suntem foarte mândri că avem soldați foarte duri care ne apără casele, orașul și țara”, a mai transmis el.

Citește și:
Situație dramatică în Ucraina după ce rușii au bombardat maternitatea și spitalul de copii din Mariupol

FOTO: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle