Volodimir Zelenski a dezvăluit public adresa unde se află în Kiev: „Nu mă ascund și nu mi-e frică”

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a făcut public un video din biroul său prezidențial, menționând faptul că încă se află în Kiev. 

Volodimir Zelenski a dezvăluit public adresa unde se află în Kiev: "Nu mă ascund și nu mi-e frică"

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a publicat un video cu el din biroul prezidențial de la Kiev, la 12 zile de la invazia armatei ruse în Ucraina.

După ce armata rusă a invadat Ucraina, Volodimir Zelenski a declarat în cadrul unui discurs faptul că el rămâne în Ucraina, refuzând să își părăsească țara natală, același lucru făcând și familia sa.

„Familia mea nu este formată din trădători, ci din cetăţeni ai Ucrainei. Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, inamicul m-a identificat ca fiind ţinta numărul unu, ia familia mea ţinta numărul doi”, a precizat atunci Zelenski.

În cadrul acestui video, președintele Ucrainei a ținut să transmită întregii lumi un mesaj referitor la situația actuală. Este pentru prima dată când Volodimir Zelenski dezvăluie locația în care se află, până atunci aceasta a fost ținută secret. 

„Obișnuim să spunem: luni e o zi grea. E război în țară, așa că fiecare zi e luni. Toți suntem acolo unde trebuie să fim. Eu sunt la Kiev, echipa mea e cu mine. Eu stau aici, stau în Kiev, pe strada Bankova. Nu mă ascund și nu mi-e frică de nimeni pentru că vom câștiga acest război patriotic.”

Volodimir Zelenski a oferit și câteva încurajări tuturor cetățenilor ucraineni, fiind de părere că fiecare dintre aceștia contribuie la victoria pe care este sigur că o va obține țara sa.

„Cu toții suntem în război. Cu toții contribuim la victoria noastră care cu siguranță va fi obținută. Prin forța armelor și armata noastră. Prin forța cuvintelor și diplomația noastră. (…) Toți bărbații ucraineni și toate femeile ucrainence care au protestat împotriva invadatorilor ieri, astăzi și vor protesta mâine sunt eroi. Știm că ura pe care inamicul a adus-o în orașele noastre cu bombardamente nu va rămâne acolo. Nu va fi nicio urmă de asta. Ura nu este a noastră. Prin urmare, nu va fi nicio urmă de inamic. Vom reconstitui totul. Vom reface orașele pe care inamicul le-a distrus și le vom face mai bune decât orice oraș din Rusia.”

Citește și:
Soția lui Volodimir Zelenski, apel disperat pe internet: „Câți copii mai trebuie să moară pentru a convinge trupele ruse să nu mai tragă?'

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle