Soția lui Volodimir Zelenski, apel disperat pe internet: „Câți copii mai trebuie să moară pentru a convinge trupele ruse să nu mai tragă?”

Soția lui Volodimir Zelenski a făcut apel către mass-media să difuzeze imagini teribile cu copiii omorâți în urma bombardamentelor rusești pentru a arăta adevărul despre războiul lui Putin.

Soția lui Volodimir Zelenski, apel disperat pe internet: „Câți copii mai trebuie să moară pentru a convinge trupele ruse să nu mai tragă?”

Soția lui Volodimir Zelenski a cerut presei să „spună adevărul teribil” și anume că trupele lui Putin ucid copii „conștient și cinic”. Olena Zelenska a spus pe Instagram că rușii au ucis copii ucraineni de când forțele lui Putin au invadat pe 24 februarie.

Soția lui Volodimir Zelenski a transmis un mesaj dur presei

Soția liderului ucrainean a cerut Nato să implementeze o zonă interzisă de zbor deasupra Ucrainei pentru a „salva copiii noștri, pentru că mâine îi va salva pe ai tăi”.

„Ocupanții ruși ucid copii ucraineni. În mod conștient și cinic. Kirill, în vârstă de 18 luni, din Mariupol, a fost dus de urgență la spital de părinții săi. A fost rănit de bombardamente, iar medicii nu au putut face nimic. Alice din Okhtyrka. Ar fi putut împlini opt ani. Cu toate acestea, ea a murit în bombardament împreună cu bunicul ei, care o proteja. Polina din Kiev. Ea a murit în timpul bombardamentelor de pe străzile capitalei noastre, împreună cu părinții și fratele ei. Sora ei este în stare critică. Arseniy, 14 ani. Un fragment de proiectil i-a lovit capul. Medicii nu au putut ajunge la băiat sub focul de armă. Arseniy a sângerat până la moarte. Sofia, 6 ani. Ea, împreună cu fratele ei de o lună și jumătate, mama, bunica și bunicul, au fost împușcați în mașina lor. Familia a încercat să părăsească Nova Kakhovka.

Trebuie să vă spun despre asta. Cel puțin 38 de copii au murit deja în Ucraina. Și această cifră ar putea crește chiar în acest moment din cauza bombardării orașelor noastre pașnice! Când oamenii din Rusia spun că trupele lor nu rănesc populația civilă, arată-le aceste imagini! Arată-le chipurile acestor copii cărora nici măcar nu li s-a dat șansa să crească. Câți copii mai trebuie să moară pentru a convinge trupele ruse să nu mai tragă și să permită coridoare umanitare? Avem nevoie de coridoare în cele mai mari orașe din Ucraina chiar acum!

Sute de copii mor acolo în subsoluri fără hrană și îngrijire medicală. Soldații ruși împușcă familiile care încearcă să părăsească clădirile. Ei ucid și voluntari care încearcă să ajute. Fac un apel la toate mass-media imparțiale din lume! Spune acest adevăr teribil: invadatorii ruși ucid copii ucraineni. Spune-le mamelor ruse, anunță-le ce fac exact băieții lor aici, în Ucraina. Arată aceste fotografii femeilor ruse: soții tăi, frații, compatrioții tăi ucid copii ucraineni! Să știe că ei sunt personal responsabili pentru moartea fiecărui copil ucrainean, deoarece și-au dat consimțământul tacit la aceste crime. Către țările NATO: închideți cerul deasupra Ucrainei! Salvează-ne copiii, pentru că mâine îi va salva pe ai tăi!”, a scris Olena Zelenska într-o postare pe Instagram.

Un copil de 18 luni a murit în urma bombardamentelor

Un băiat de 18 luni pe nume Kirill a fost rănit mortal în orașul Mariupol, din sud. Forțele ruse au bombardat cel de-al doilea oraș al Ucrainei la doar câteva minute de la încetarea focului, cum s-a convenit sâmbătă. Mama devastată a lui Kirill, Marina Yatsko, și iubitul ei, Fedor, au fost văzuți mai târziu îndurerați în timp ce îmbrățișau trupul neînsuflețit al fiului lor așezat pe o targă în orașul asediat.

Ieri, în unele dintre cele mai îngrozitoare scene ale războiului de până acum, trupurile celor uciși în atacul cu mortar au fost văzute zăcând nemișcate pe un drum. Alături de ei erau valize strânse înainte de ceea ce sperau să fie o călătorie către siguranță. Printre bagaje era chiar și un transportator de animale de companie.

Trei membri ai aceleiași familii s-au numărat printre cei uciși în atacul forțelor lui Vladimir Putin asupra Irpin, un oraș aflat la 12 mile de Kiev. Imagini îngrozitoare au surprins experiența terifiantă a mamelor, taților, bunicilor și copiilor care fug de focul artileriei rusești.

Citește și:
Mesajul lui Putin pentru Mihail Gorbaciov, ultimul lider URSS, laureat cu Nobel pentru pace pentru contribuția la încheierea războiului rece

FOTO: Profimedia Images

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle