Cine este și cu ce se ocupă Olena Zelenska, soția președintelui Ucrainei

Cine este și cu ce se ocupă Olena Zelenska, soția președintelui Volodimir Zelenski?

Cine este și cu ce se ocupă Olena Zelenska, soția președintelui Ucrainei

Am urmărit cu toții în ultimele zile războiul din Ucraina, precum și valul de proteste care au avut loc în întreaga lume ca reacție împotriva invaziei ruse, dar și mobilizări de amploare în semn de solidaritate cu refugiații din Ucraina.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, a transmis în urmă cu câteva zile, prin intermediul unui video, faptul că el rămâne în Ucraina, refuzând să își părăsească țara natală, același lucru făcând și familia sa.

„Familia mea nu este formată din trădători, ci din cetăţeni ai Ucrainei. Potrivit informaţiilor pe care le deţinem, inamicul m-a identificat ca fiind ţinta numărul unu, ia familia mea ţinta numărul doi.”

Însă cine este soția președintelui Ucrainei? Olena Zelenska are 44 de ani și este căsătorită cu Volodimir Zelenski din anul 2003. Au împreună doi copii, Oleksandra și Kyrylo. În ceea ce privește studiile ei, aceasta s-a orientat către arhitectură, dar, mai târziu, a ales scrisul, fiind co-fondatoarea Studio Kvartal 95, care este o importantă companie de producție din domeniul divertismentului din Ucraina. Olena Zelenska a scris și scenarii pentru diverse producții.

Olena Zelenska a fost vocală cu privire la mai multe cauze importante, cum ar fi egalitatea de gen. Prima Doamnă a Ucrainei și-a îndreptat atenția și către reforma alimentației la nivelul școlilor.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Într-un interviu pentru The Diplomatic Courier, Olena Zelenska a vorbit despre temele care se află pe agenda ei.

„Cred că astăzi avem multe lucruri în comun. Valori comune, idei, probleme. Ar trebui să ne preocupe problemele care privesc întreaga lume – sănătatea, educația, egalitatea de gen. (…) Egalitatea de șanse este, de asemenea, un punct central al muncii mele, iar agenda are multe părți. Una dintre acestea este egalitatea de gen.”

Olena Zelenska a fost inclusă, în luna decembrie a anului 2019, în topul celor mai influenți 100 de ucraineni realizat de revista Focus, clasându-se pe locul 30.

După declanșarea războiului în Ucraina, Olena Zelenska a transmis mai multe mesaje emoționante pe contul personal de Instagram.

„Poporul meu drag! Ucraineni! Mă uit la voi toți astăzi. Toți cei pe care îi văd la televizor, pe străzi, pe Internet. Văd postările și videoclipurile voastre. Și știți ceva? Sunteți incredibili! Sunt mândră să trăiesc în aceeași țară cu voi! Astăzi nu voi plânge și nu mă voi panica. Voi fi calmă și încrezătoare. Copiii mei mă privesc. Și voi fi alături de ei. Și de soțul meu. Și de voi toți.”

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

O postare distribuită de Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

Într-un alt mesaj, Olena Zelenska a publicat o fotografie cu o femeie care a născut o fetiță într-o stație de metrou din Kiev, după ce aceasta s-a adăpostit de armata rusă.

„Acest copil s-a născut într-un buncăr din Kiev. Acest lucru s-ar fi întâmplat în condiții complet diferite, sub un cer liniștit. Asta e ceva ce ar trebui să vadă copiii. Noi suntem armata, armata este în noi toţi. Şi copiii născuţi în adăposturi vor trăi într-o ţară paşnică care s-a apărat.”

 

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

O postare distribuită de Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

Citește și:
Liderul cecen Ramzan Kadîrov, viral pe Internet: „diavolul se-ncalță de la Prada'

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video