Liderul cecen Ramzan Kadîrov, viral pe Internet: „diavolul se-ncalță de la Prada”

Liderul cecen Ramzan Kadîrov, care a trimis trupe în sprijinul armatei ruse care a invadat Ucraina, a devenit ținta glumelor pe Internet după ce s-a dovedit că poartă bocanci Prada.

Liderul cecen Ramzan Kadîrov, viral pe Internet: "diavolul se-ncalță de la Prada"

Liderul cecen Ramzan Kadîrov nu este criticat în acest moment doar pentru gestul de a oferi ajutor din partea trupelor sale armatei ruse care a invadat Ucraina, ci și pentru că, în momentul în care a făcut anunțul în piața centrală din Groznîi, a ales să poarte bocanci Prada cu prețul de 1.500 de dolari perechea.

Ramzan Kadîrov este fiul fostului lider cecen Ahmad Kadîrov și a lucrat încă de tânăr ca asistent personal și gardă de corp pentru tatăl său. După asasinarea acestuia, Ramzan, care nu avea vârsta necesară pentru a se înscrie în cursa electorală, l-a vizitat pe Vladimir Putin la Kremlin, moment care a marcat începutul unei colaborări de durată. În 2007, după demisia lui Alu Alhanov, Putin a fost cel care l-a ajutat pe Kadîrov să devină președinte interimar al Ceceniei – astfel încât ajutorul oferit acum de acesta lui Putin în războiul din Ucraina este ușor explicabil.

La momentul anunțului, Kadîrov a cerut președintelui ucrainean Volodimir Zelenski să își ceară scuze președintelui Putin, în încercarea de a salva Kievul de furia armatelor rusești. Însă nu doar amenințările și intervenția cecenilor în confruntarea din Ucraina au fost subiectul discuțiilor de pe Internet după acest anunț, ci și ținuta lui Kadîrov (în centrul imaginii de mai sus). Internauții i-au reproșat liderului cecen că, în vreme ce pretinde că este un anti-imperialist, el poartă ghete extrem de scumpe, semnate de brand-ul italian Prada.

Cu siguranță alegerea lui Kadîrov poate părea amuzantă, dar nu ar trebui să distragă atenția de la faptul că acesta este acuzat de încălcări grave ale drepturilor omului (printre care s-ar număra tortura sau uciderea cetățenilor fără dreptul la proces, în vreme ce de câțiva ani deja se comentează despre lagărele pentru persoane LGBTQIA+ pe care le găzduiește Cecenia).

Citește și:
Conflictul din Ucraina: cum să ajuți

Foto: Profimedia, Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle