Joe Biden și Vladimir Putin: ce cadouri i-a oferit președintele american omologului său?

Joe Biden și Vladimir Putin au avut o întrevedere istorică la Geneva, care va deschide drumul pentru relațiile dintre statele conduse de cei doi, unele dintre cele mai puternice ale lumii.

Joe Biden și Vladimir Putin: ce cadouri i-a oferit președintele american omologului său?

Joe Biden și Vladimir Putin au avut o întrevedere de importanță istorică la Geneva, în cadrul căreia au discutat despre mai multe subiecte, de la atacurile cibernetice care ar fi influențat rezultatele alegerilor electorale din SUA și până la preocuparea pentru drepturile omului a liderilor celor două state. Fiecare dintre cei doi președinți a dat ulterior declarații presei, însă Putin și Biden, unii dintre cei mai puternici oameni ai lumii, au și dat publicității o declarație comună, prin intermediul căreia s-au angajat să colaboreze în continuare astfel încât să asigure predictibilitate, reducând astfel riscurile unor conflicte armate sau ale unui război nuclear.

Comunicatul semnat de Joe Biden și Vladimir Putin a arătat și că Rusia și Statele Unite se angajează la un dialog pe termen lung care are ca scop stabilitatea și care urmează să stabilească măsuri de reducere a riscurilor de a se ajunge la conflicte armate.

Totodată, cu prilejul întâlnirii, Joe Biden și Vladimir Putin au schimbat amabilități, ba chiar Putin a declarat în conferința de presă susținută după întâlnire că a întâlnit în Biden, o persoană pe care o cunoscuse în postura de vicepreședinte, un politician experimentat, și că discuția lor a fost una constructivă, și nu ostilă. Biden i-a și făcut un cadou președintelui Putin: mai exact, o pereche de ochelari de soare și o sculptură din cristal.

CONȚINUT VIDEO ELLE

Comunicatul emis de Casa Albă după întâlnirea la cel mai înalt nivel dintre Joe Biden și Vladimir Putin arată că președintele american i-a oferit omologului său o pereche de ochelari Aviators de la Randolph USA, principalul furnizor al armatei Statelor Unite, cunoscut fiind faptul că Putin poartă deseori modele similare de ochelari.

„Preşedintele Biden i-a oferit preşedintelui Putin o pereche de ochelari ‘Aviators’ de la Randolph USA. În 1978, Randolph şi armata au produs HGU-4/P Aviator pentru piloţi de vânătoare. De atunci, ei le livrează armatei americane şi partenerilor din NATO ochelarii lor de nivel înalt şi durabili, produşi în fabrica din Massachusetts”.

Cel de-al doilea cadou al președintelui Biden a fost o sculptură din cristal ce reprezintă un bizon american (animal simbolic pentru SUA, dar și considerat peste tot un simbol al puterii), realizată de casa Steuben Glass din New York.

La finalul întrevederii dintre Joe Biden și Vladimir Putin, și președintele american a declarat că discuția dintre ei a fost „bună” și „pragmatică”.

Citește și:
Carré Otis: supermodel, scriitoare, supraviețuitoare

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video