Emoționant! Mesajul transmis de o fetiță de 6 ani din Ucraina lui Vladimir Putin

Războiul din Ucraina schimbă iremediabil viețile celor din jur și are deja consecințe uriașe.

Emoționant! Mesajul transmis de o fetiță de 6 ani din Ucraina lui Vladimir Putin

Războiul din Ucraina schimbă iremediabil viețile celor din jur și are deja consecințe uriașe. Ministerul ucrainean de Interne a comunicat ieri că 352 de civili ucraineni au fost uciși de la începutul invaziei, inclusiv 14 copii. Alte 1.684 de persoane, inclusiv 116 copii, au fost rănite.

Pe fondul amplificării conflictului și a numărului din ce în ce mai mare de morți și răniți, ucrainienii au decis fie să părăsească zona de război și să caute refugiu în țările vecine, fie să rămână și să lupte împotriva trupelor trimise de Vladimir Putin.

Mesajele ucrainienilor impresionează pe rețelele de socializare și nu numai, iar dintre acestea, cel transmis de o fetiță de numai șase ani a reușit să ajungă viral în lumea întreagă.

Fetița de șase ani, pe nume Lerochka, ține în brațe un ursuleț de pluș și povestește cum i s-a schimbat viața de când a început războiul din țara sa.

Mă numesc Lerochka. Am șase ani și, din toamnă, voi merge la școală. Aseară, mi-a fost foarte frică să stau în subsol. Mi-a fost teamă de ce vor păți părinții mei.

Vladimir Putin, șterge-o din țara mea, din Ucraina mea. Șterge-o de aici”, a transmis Lerochka.

Duminică, a patra zi a invaziei ruse în Ucraina, a fost momentul în care Vladimir Putin a făcut anunțul șocant că își pune forțele nucleare în stare de alertă, dar și ziua în care, într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

Și tu îi poți ajuta pe ucrainienii care caută refugiu în țara noastră!

Pe bază de voluntariat a fost creat și grupul de Facebook Uniți pentru Ucraina în care este oferit ajutor, fie că este vorba despre cazare, fie despre transport sau orice altceva ar putea să ajute – haine, alimente, medicamente. Dacă știi că poți oferi aceste lucruri ucrainenilor, anunță pe grup. Tot acolo scriu și refugiații în căutare de ajutor și îi poți direcționa către cei care îl pot oferi.

Citește și:
Kamila Valieva nu are nimic de câștigat

Foto: Profimedia, Youtube

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle