Mesajul emoționant transmis României de către președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski

Președintele Volodimir Zelenski a transmis României un mesaj prin intermediul căruia mulțumește pentru sprijinul în contextul războiului din Ucraina.

Mesajul emoționant transmis României de către președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a transmis pe contul său de Twitter un mesaj de mulțumire la adresa României.

În mesajul scris de Volodimir Zelenski, acesta ține să precizeze că este recunoscător țării noastre pentru sprijinul acordat în contextul invaziei rusești în Ucraina.

„Sunt recunoscător României pentru contribuția sa substanțială la capacitățile de apărare ale țării noastre. Îi sunt recunoscător președintelui Klaus Iohannis pentru sprijinirea aderării Ucrainei la Uniunea Europeană. Simțim sprijinul politic și de apărare din partea partenerilor noștri”, a fost mesajul transmis Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, pe Twitter.

De asemenea, Klaus Iohannis a transmis duminică, 27 februarie, un mesaj pe Twitter prin intermediul căruia anunță faptul că va fi trimis Ucrainei un sprijin suplimentar militar și umanitar.

„România se alătură partenerilor săi în susţinerea noilor sancţiuni pentru a întări şi mai mult răspunsul nostru comun la invazia Rusiei în Ucraina. Un sprijin suplimentar militar şi umanitar urmează să fie trimis Ucrainei.”

Peste 400 de mercenari ruși au fost transportați cu avionul din Africa pentru a-l asasina pe președintele Volodimir Zelenski. Miliția privată numită Grupul Wagner ar avea ordine de la Vladimir Putin să îl elimite pe președintele ucrainean, dar și alte 23 de persoane, transmite Daily Mail.

Conform The Times, agenții care au înaltă pregătire așteaptă undă verde de la Kremlin, lista lor incluzându-i pe prim-ministrul Ucrainei, întreg cabinetul, primarul Kievului, Vitali Kliciko, dar și fratele său, Vladimir.

De asemenea, o sursă care cunoaște activitățile Grupului Wagner a declarat pentru The Times că între 2.000 și 4.000 de mercenari au ajuns în Ucraina în luna ianuarie, însă având misiuni diferite, mai scris Daily Mail.

Citește și:
Rusul Daniil Medvedev, numărul 1 mondial la tenis, apel emoționant la pace: „niciun copil nu ar trebui să înceteze să viseze'

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle