Satira politică ce a prezis viitorul: Volodimir Zelenski a jucat rolul unui președinte fictiv la TV

Volodimir Zelenski a jucat într-un serial TV rolul unui președinte care apără țara împotriva Rusiei, înainte ca scenariul să devină un conflict real.

Satira politică ce a prezis viitorul: Volodimir Zelenski a jucat rolul unui președinte fictiv la TV

Volodimir Zelenski a impresionat o lume întreagă după ce și-a pus uniforma de militar și a ieșit în stradă alături de soldați pentru a apăra țara împotriva atacului Rusiei. Sute de imagini cu președintele Ucrainei s-au viralizat, iar conducătorul țării este văzut un adevărat erou. Cu toate acestea, înainte să ajungă într-o astfel de postură, puțini știu cu Zelenski a jucat rolul unui președinte fictiv la TV.

Volodimir Zelenski, în rolul unui președinte într-un serial TV

Coincidența face că Zelenski, care apără Ucraina de atacul lui Putin, a jucat rolul unui președinte fictiv la televiziune care de asemenea, a apărat țara de influența rusă. Volodimir Zelenski, în vârstă de 44 de ani, a ajuns la putere după ce a jucat într-un serial de succes ucrainean Servant of the People, o satiră politică ce a debutat în 2015 și a durat trei sezoane.

Acesta spune povestea „tiradei împotriva corupției guvernamentale' a unui profesor de istorie, care devine virală, personajul lui Zelenski, Vasil Petrovici Holoborodko, trecând în curând pe scaunul președintelui. În 2018, Zelensky și-a anunțat candidatura la președinte și a câștigat un sprijin copleșitor pentru biletul său anti-establishment, anunță DailyMail.

Născut în Kryvyi Rih, o regiune de limbă rusă din sud-estul Ucrainei, Zelenski a studiat pentru a obține o diplomă în drept la Universitatea Națională Economică din Kiev, urmând apoi cursurile de comedie. A creat compania de producție Kvartal 95, realizând filme, desene animate și emisiuni TV.

După ce a câștigat alegerile cu 73,2% din voturi, el a fost văzut de ucraineni drept un „străin politic', impunându-se ca o figură anti-establishment și anticorupție. Lider național destul de tânăr, el a folosit întotdeauna rețelele sociale pentru a comunica cu poporul Ucrainei. Scene terifiante din timpul confruntărilor dintre Rusia și Ucraina au oribilat lumea, în această săptămână.

În cadrul campaniei sale prezidențiale, el a promis, de asemenea, că va pune capăt conflictului cu Rusia și va comunica cu președintele Vladimir Putin. Cu toate acestea, Zelenski s-a confruntat de atunci cu tensiuni uriașe cu Rusia, care au dus la conflictul ce a izbucnit acum câteva zile.

Citește și:
Conflictul din Ucraina: cum să ajuți

FOTO: Profimedia Images

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people