Fosta Miss Ucraina Anastasiia Lenna s-a alăturat ca voluntară armatei ucrainene

Fosta Miss Ucraina Anastasiia Lenna s-a alăturat ca voluntară armatei ucrainene pentru a-și apăra țara de armata rusă.

Fosta Miss Ucraina Anastasiia Lenna s-a alăturat ca voluntară armatei ucrainene

Fosta Miss Ucraina este doar una dintre femeile care au anunțat că se alătură ca voluntare eforturilor armatei de a opri invazia armatei ruse în Ucraina. În ultimele zile de la începerea războiului, mii de ucraineni au decis că vor rămâne în țară pe durata conflictului, făcând tot posibilul pentru a-și păstra teritoriul intact.

Conflictul a pornit pe 24 februarie, atunci când armata rusă a invadat mai multe localități din Ucraina. De atunci, rușii nu au reușit să cucerească definitiv puncte importante din țară, în parte și datorită aportului neobosit și neînfricat al voluntarilor, care ajută după pricepere. Nenumărate scene filmate îi arată pe ucraineni făcând cocktail-uri Molotov pe care le aruncă în tancurile și transportoarele rusești, confruntându-i pe soldați cu mâinile goale în plină stradă sau ambuscându-i pe aceștia între clădiri. Fosta Miss Ucraina Anastasiia Lenna este doar una dintre aceștia.

Desemnată Miss Ucraina în 2015, Anastasiia și-a anunțat voluntariatul printr-o imagine postată pe contul său de Instagram, însoțită de textul: „Oricine trece granița Ucrainei cu intenția de a invada va fi ucis!”. În imagine, Lenna poartă o armă care pare a fi tip AR-15 (semiautomată). Armata Ucrainei are, oricum, un număr mare de femei în rândurile sale – aproximativ 36.000.

Gestul făcut de Miss Ucraina nu este singular, dat fiind că, după chemarea președintelui Volodimir Zelenski ca civilii care pot mânui arme să își ajute țara, mii de ucraineni au răspuns afirmativ.

Anastasiia Lenna lucrează în domeniul relațiilor publice în Turcia, conform Daily Mail, iar în trecut a postat în mai multe rânduri imagini cu ea antrenându-se cu arme airsoft în zone împădurite sau pe terenuri special amenajate în acest scop.

De câteva săptămâni, de când atacul Rusiei asupra Ucrainei părea iminent, civilii din Ucraina s-au antrenat cu arme de jucărie și au fost instruiți cum să realizeze cocktail-uri Molotov, ajungând acum, în a cincea zi de conflict, deja celebri pentru rezistența lor eficientă.

Citește și:
Conflictul din Ucraina: cum să ajuți

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle