Olga Verbițchi, prinsă în conflictul din Ucraina: „Sunt oprite mașini pe stradă”

Olga Verbițchi a vorbit despre situația tensionată din Republica Moldova, în contextul invadării Ucrainei de câtre Rusia.

Olga Verbițchi, prinsă în conflictul din Ucraina: "Sunt oprite mașini pe stradă"

Tensiunile dintre Rusia și Ucraina au atins apogeul joi dimineață, când trupele militare rusești au atacat bazele ucrainene. Locuitorii din Kiev și alte orașe au format cozi de kilometri întregi pe străzi în încercarea de a fugi din oraș sau chiar din țară. În tot conflictul din Ucraina este prinsă și Olga Verbițchi, o fostă concurentă X Factor și Bravo, ai stil! Celebrities!, care a povestit imaginea terifiantă din zonă.

Olga Verbițchi, despre războiul din Ucraina

Olga Verbițchi a povestit cum arată și cum se simte cu adevărat situația unui astfel de conflict. Tânăra originară din Republica Moldova a câștigat X Factor România atunci când avea 15 ani. Rudele acesteia sunt sub egida unui conflict ce ar putea avea efecte devastatoare asupra Moldovei. Olga a mărturisit că moldovenii trăiesc acum cu teamă, așteptându-se la un atac asupra teritoriului lor.

„Noaptea asta au început bombardamentele, s-au auzit până la noi pe teritoriu. Pe moment în Ucraina situația este gravă, oamenii sunt invadați, sunt oprite pe străzi mașini ca să ducă bărbații între 16 și 50 ani să lupte pentru țară, să se apere. Ucraina nu își dorește război, dar nu au încotro. Deja au intrat rușii în Transnistria, și posibil ca până mâine să fie invadată și Republica. Vamele sunt pline, ucrainenii sunt adăpostiți de noi!”, a declarat Olga Verbițchi pentru cancan.ro.

Republica Moldova a anunțat că își va închide spațiul aerian, ca urmare a invaziei ruse pe teritoriul Ucrainei. Astfel, autoritățile au demarat alături de mai mulți lideri mondiali crearea unei coaliții anti-Putin. Cozile lungi s-au format deja la granițele țării, iar mii de mașini sunt așteptate să intre în țară.

Olga Verbițchi a mărturisit că este șocată de ceea ce întâmplă și a descris situația de la vamă. Cântăreața a spus că soldații din Republica Moldova se pregătesc pentru apărarea spațiului, însă oamenii se tem de o invazie.

„Ai mei sunt ok, relativ. Speriați, clar! Eu sunt șocată și încerc să strâng informații cât mai multe! Suntem în stare de urgență. Soldații se pregătesc de eventuala apărare a teritoriului. Și s-au deschis vamele ca să vină acasă toți moldovenii care se află în Ucraina!”, a adăugat Olga Verbițchi.

Citește și:
Mesajul lui Mircea Lucescu din Kiev, după ce Ucraina a fost atacată de Rusia: „Nu sunt laș'

Foto: Instagram

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people