Raed Arafat, despre creșterea cazurilor de Covid-19: „S-ar reveni obligatoriu la unele măsuri”

În urma creșterii cazurilor de Covid-19 din România, Raed Arafat a declarat că e necesar să respectăm în continuare măsurile de prevenție pentru a nu risca implementarea unor reguli stricte.

Raed Arafat, despre creșterea cazurilor de Covid-19: „S-ar reveni obligatoriu la unele măsuri”

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat joi că în România au fost înregistrate 238 de cazuri noi de Covid-19.

În acest context, într-un interviu acordat celor de la Digi24, Raed Arafat, șeful Departamentului Pentru Situații de Urgență a vorbit despre creșterea numărului de persoane infectate cu noul coronavirus. Acesta a declarat că situația „nu este cum ne-am dorit” și că „trebuie să lucrăm împreună” pentru a împiedica o posibilitate pe care „nimeni nu o vrea și anume să revenim la un număr mare de cazuri și să fie obligatoriu să se mai ia unele măsuri, din nou.”

Arafat a mai spus și că această creștere „ar trebui să ne atragă atenția” și că este necesar „să urmărim ce se întâmplă în următoarele zile, care va fi situația. Este un semnal că situația nu este sub control, așa cum ne-am dorit noi și că trebuie să fim foarte atenți în respectarea regulilor de distanțare fizică care se solicită populației de către noi, autoritățile.”

Arafat trage un semnal de alarmă asupa necesității respectării în continuare a măsurilor de prevenție. Distanțarea socială, purtarea măștii, igienizarea mâinilor, fiind câteva dintre regulile pe care românii trebuie să le respecte pentru a preveni o creștere abruptă a numărului de îmbolnăviri. „Chiar dacă sunt măsuri de relaxare care au fost luate și care sunt binemeritate pentru cei care au stat acasă și au suportat ce s-a întâmplat până acum și au suportat măsurile de restricții care au fost, trebuie să avem grijă mare în respectarea regulilor mai departe – purtarea măștii, distanțarea, toate regulile astea de igienă pe care noi le-am făcut cunoscute.”

Tot ieri, șeful DSU a subliniat și că încă nu există o decizie finală în ceea ce privește măsurile de relaxare ce urmează să fie implementate în perioada următoare. „Este prea devreme de a spune și a specula ce urmează să fie deschis. Toată lumea spune foarte clar că e posibil doar dacă situația rămâne sub control. Suntem la 3-4 zile de la relaxarea din 1 iunie. Trebuie să vedem efectul relaxării, că să vedem cu certitudine ce va rămâne și ce nu din ce urmează să se deschidă. Pe linie medicală, rămânem în observație, e prea devreme să spunem ce activități se vor deschise în mall-uri”, a concluzionat șeful Departamentului Pentru Situații de Urgență.

Citește și:
Alexandru Rafila, despre persoanele asimptomatice: „Unii dintre ei rămân pozitivi chiar o perioadă îndelungată de timp'

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video