Când se vor deschide mall-urile? Declarațiile oficiale ale lui Raed Arafat

Secretarul de stat Raed Arafat a făcut câteva precizări cu privire la data când s-ar putea deschide centrele comerciale mari.

Când se vor deschide mall-urile? Declarațiile oficiale ale lui Raed Arafat

În ultima vreme auzim tot mai multe discuții despre ce s-ar putea întâmpla după 1 iunie și dacă această dată va aduce o nouă perioadă de relaxare. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat zilele trecute într-o emisiune televizată că deschiderea teraselor și a plajelor depinde doar de numărul de cazuri de coronavirus.

Secretarul de stat Raed Arafat a discutat și el pe acest subiect într-o emisiune Antena3 și a declarat că măsurile în cazul activităților în aer liber ar putea fi mai relaxate după 1 iunie.

În ceea ce privește mall-urile, Raed Arafat spune însă că nu se ia încă în calcul deschiderea lor. „Asta nu cred că va fi din data de 1 iunie, dar vom vedea mâine (joi, n.r.) ce spun specialiștii. Greu de spus dacă de pe 15 iunie. Nu vreau să anticipez până nu discutăm complet în comisie și nu vreau să-mi asum eu niște lucruri care trebuie discutate cu colegii”, a declarat Raed Arafat.

Secretarul de stat a mai adăugat că mersul la hotel nu este interzis și că putem să facem asta chiar și acum. Acesta a precizat că este probabil ca măsurile restrictive să fie mai relaxate începând cu 1 iunie în ceea ce privește activitățile în aer liber, dar că asta nu înseamnă că acesta se vor desfășura fără restricții. „O să ajungem cu siguranță la această situație și sper să avem o perioadă în care oamenii să poată să meargă și să aibă un concediu cât mai aproape de normal, dar cu măsurile care sunt de compensare”, a mai spus Raed Arafat.

În continuare, purtarea măștii în spații închise, precum magazine, mijloace de transport sau locul de muncă, este obligatorie. Nu va fi necesară la terasă, în cazul în care autoritățile vor decide redeschiderea acestora.

Citește și:
Te poți infecta cu coronavirus la piscină sau în apa mării? Ce spun specialiștii americani

Foto: Arhiva revistei ELLE

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video