Orlando Bloom, dezvăluiri emoționante despre ajutorul oferit refugiaților ucraineni: „Am văzut mame sosind la graniță în stare de șoc”

Orlando Bloom a vorbit despre experiența ca voluntar UNICEF în Republica Moldova, unde i-a ajutat pe refugiații ucraineni.

Orlando Bloom, dezvăluiri emoționante despre ajutorul oferit refugiaților ucraineni: "Am văzut mame sosind la graniță în stare de șoc"

Orlando Bloom a fost una dintre vedetele care s-au implicat activ în campaniile de ajutorare a refugiaților ucraineni, care au fugit din calea războiului.Actorulde la Hollywood, care este și ambasador UNICEF, a călătorit pentru a-i susține pe oamenii greu încercați și a povestit detalii emoționante despre experiențele pe care le-a trăit alături de ei.

Orlando Bloom, despre experiența ca voluntar pentru centrele de refugiați din Moldova

Partenerul luiKaty Perrya călătorit recent în Moldova, acolo unde au fost primiți mai mulți refugiați ucraineni încă de la izbucnirearăzboiului. Actorul a postat și o serie de imagini alături de copii, în centrele pentru refugiați din țară. De asemenea, Bloom a dezvăluit câteva dintre poveștile de viață pe care le-a descoperit, dar și cum l-a marcat experiența din țara vecină.

„Am călătorit mult în calitate de ambasador al bunăvoinței UNICEF, dar recenta mea călătorie în Moldova, o țară situată la granița sudică a Ucrainei, cu resurse limitate pentru a face față sutelor de mii de refugiați care au sosit acolo în ultima lună, este ceva ce nu voi uita niciodată. Am văzut mame sosind la graniță în stare de șoc și epuizate după călătorii lungi și chinuitoare pentru a scăpa de bombe și bombardamente. Am văzut familii care au plecat atât de repede încât bunurile lor s-au redus doar la hainele pe care le poartă. Am văzut copii care aveau ursuleții de pluș preferați, nesiguri de ceea ce avea să urmeze.”, a spus Orlando Bloom pentru People.

Actorul a fost copleșit de emoții

De asemenea, Orlando Bloom a specificat că zilnic sosesc peste 1.000 de persoane la granița Moldovei, în special mame cu copii, care au plecat singure din Ucraina. Actorul a fost copleșit de emoții și a mărturisit că și el, în calitate de tată, ar face orice pentru copiii lui, însă ceea ce a văzut că se întâmplă cu acești oameni este greu de imaginat.

CONȚINUT VIDEO ELLE

„În calitate de tată, aș face orice pentru a-mi proteja copiii, dar abia am putut să înțeleg deciziile devastatoare pe care aceste mame au fost nevoite să le ia.”

Actorul a relatat și o întâmplare care l-a marcat. Orlando Bloom a vorbit despre o mamă care a fugit din Ucraina cu băiețelul ei în vârstă de 2 ani, după ce locuința vecinului ei a fost bombardată. Vizibili speriați și traumatizați de sunetele exploziilor de acasă, aceștia au găsit refugiu în Republica Moldova și au avut parte de îngrijiri din partea voluntarilor.

„La punctul de trecere a frontierei de la Palanca, în sud-estul Moldovei, continuă să sosească zilnic peste 1.000 de persoane. O mamă cu care am vorbit fugise din Ucraina în noaptea precedentă, după ce casa vecinului ei fusese bombardată. Era prea speriată ca să rămână. Băiatul ei cel mic, în vârstă de doar 2 ani, se odihnea pe umărul ei, încă vizibil zguduit, încă îngrozit de zgomotele puternice pe care le auzise în timpul cursei spre siguranță. „Cel puțin copiii mei nu se vor speria de alarme”, mi-a spus ea. „Sau să vadă lumea doar prin fereastră. Am riscat totul pentru ei.”

Citește și:
Olena Zelenska, declarații tulburătoare despre soțul ei și viața în război: „Când unul dintre noi este torturat, violat sau ucis, simțim că toți suntem torturați, violați sau uciși'

Foto: Arhiva ELLE, Instagram Orlando Bloom

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din video