Tipuri de probleme care cel mai probabil vor duce la despărțire

Există o serie de contexte de viață care pot cauza probleme în cuplu, și există unele create chiar de partener. De acolo până la despărțire mai e doar un pas...

Tipuri de probleme care cel mai probabil vor duce la despărțire

Poți să prevezi o despărțire? Poate da, poate nu. Dar unele aspecte din cuplu vor conduce la acest deznodământ dacă nu vor fi adresate din timp și soluționate. Iar când schimbarea este dorită în întregime dintr-o singură direcție și nu este luată în calcul negocierea, calea de mijloc devine o misiune imposibilă iar finalitatea este una tristă.

Nu își dorește angajament

Sau mai bine zis o relație serioasă, pasul următor. Pentru el este ok să petreceți timpul împreună, să aveți diferite activități, să vă purtați ca și cum sunteți într-un cuplu asumat dar nu până la capăt.

Ascultă foarte mult de familia sa

I-ai cunoscut părinții iar întâlnirea nu a fost una grozavă. Ei nu te plac, poate chiar reciproca este și ea valabilă. Iar implicarea lor în viața lui, chiar dacă este adult, e una foarte mare. Le ascultă sfatul punct cu punct, uneori ai senzația că încă este un adolescent ghidat de părinți, care trăiește cum îi dictează ei. Aniversări, sărbători se petrec într-o tensiune care vă fac pe amândoi să vă simțiți inconfortabil.

Îți cere să renunți…

la orice nu se potrivește cu perspectiva lui asupra cuplului sau asupra vieții. Nu este dispus să înțeleagă cât de mult contează anumite lucruri pentru tine și nici să negocieze. Nu te sprijină în ceea ce privește obiectivele tale, dar dorește să aibă suportul tău 100%.

Vrea să te schimbi

Fiecare dintre noi își dorește să fie acceptat așa cum este. Și când cineva intră în relație cu tine te aștepți să se simtă confortabil cu cine ești. Doar a văzut asta de la început și a mers mai departe în relație cu tine. Însă partenerul te tratează ca pe o plastilină pe care vrea să o modeleze după propriul plac. Asta implică o anulare a esenței și identității tale. Și nu este vorba despre ajustările care uneori se produc de la sine prin simpla interacțiune, când cei doi se armonizează inconștient. Ci de un plan concret, în care el dorește transformarea ta după cum este mai convenabil și confortabil pentru el.

Șantajul

Ca să obțină ceea ce își dorește se folosește de șantajul emoțional în care se supără, își retrage afecțiunea, nu mai vorbește cu tine sau te amenință direct cu despărțirea. Dacă vrei să mai rămâneți împreună, să se poarte frumos faci cum spune el.

Comparațiile

Acestea sunt extrem de periculoase. Pot genera un sentiment de inadecvare, propria autocritică, îndoială de sine și multă tristețe. Te compară cu foste partenere, iubite sau soții de-ale prietenilor, și nu o face doar în mintea lui, ci îți transmite direct ce bine procedau ele și cât de greșit faci tu. Până la urmă nu e doar o nedreptate, ci și o lipsă de respect.

Citește și:
De ce orgoliul este cel mai mare dușman al cuplului și e necesar să renunțați la el amândoi

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle