Brit Awards 2022: vedetele de pe covorul roșu și premianții industriei muzicale britanice

Brit Awards 2022: am strâns pentru tine tot ce trebuie să știi, de la cele mai spectaculoase ținute de pe covorul roșu până la muzicienii care au plecat acasă cu mult râvnitele trofee.

Brit Awards 2022 au revenit în forță, cu o primă ediție care nu a mai avut categorii clasificate în funcție de genul muzicienilor nominalizați. În aceste noi condiții în care s-ar presupune că genul nu mai contează, femeile au fost, totuși, cele care au primit cele mai multe trofee.

Dar marea câștigătoare de la Brit Awards 2022 a fost, cu siguranță, Adele. Revenită în lumina reflectoarelor (și înapoi acasă, în Marea Britanie) pentru prima dată după ce a anunțat anularea rezidenței sale în Las Vegas, Adele a apărut pe covorul roșu într-o creație Armani Prive care a făcut-o să arate ca o sirenă a ecranului din vremurile de aur ale Hollywood-ului. Pentru recitalul ei, Adele a apelat mai târziu la o ținută Valentino; cât despre premii, artista a plecat acasă cu trofeele pentru artistul anului, pentru cel mai bun album al anului, și și-a adjudecat și titlul de piesa anului pentru hit-ul Easy on Me. Cântăreața și-a dedicat trofeele fiului și fostului său partener, albumul acesteia fiind inspirat chiar de separarea de Simon Konecki. „Înțeleg de ce au schimbat numele categoriilor”, a spus artista făcând referire la clasificarea pe genuri, „dar eu iubesc faptul că sunt femeie și iubesc faptul că sunt o femeie artistă.”

Și Dua Lipa, care nu a participat la ceremonie, a câștigat cel de-al cincilea trofeu de acest fel al său, la Brit Awards 2022, pentru cea mai bună piesă pop și R&B. Ed Sheeran, care a fost nominalizat la patru categorii, a câștigat pentru cel mai bun compozitor, și a și cântat în timpul ceremoniei.

Printre câștigătorii de la Brit Awards 2022 s-au mai numărat Wolf Alice, pentru cel mai bun grup, sau Little Simz, ca best new artist, Sam Fender pentru cel mai bun cântec rock/alternativ, Becky Hill pentru cea mai bună piesă dance, Dave, pentru cea mai bună piesă hip-hop/grime/rap. Și Billie Eilish, care nu a fost prezentă, și-a adjudecat trofeul pentru cel mai bun artist internațional, iar tânăra Olivia Rodrigo a primit premiul pentru melodia anului.

Citește și:
Top: cele mai cool look-uri de la Paris Couture Week primăvară/vară 2022

Foto: Profimedia, PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din people