Cum poți fi o femeie puternică, fără ca asta să afecteze relația de cuplu și orgoliul partenerului

O femeie puternică nu înseamnă automat dominatoare, care își conduce partenerul. Sunt o mulțime de alte trăsături care nu intră în coliziune cu masculinitatea lui.

Cum poți fi o femeie puternică, fără ca asta să afecteze relația de cuplu și orgoliul partenerului

În mentalul colectiv noțiunea de femeie puternică e asociată cu o formă de superioritate. Este femeia care ea dictează cum funcționează relația, bărbatul este subjugat și printre altele castrat emoțional. Însă această dominanță nu reflectă cu adevărat ce înseamnă o femeie puternică. E mai degrabă îndreptățire, ea e specială și regulile nu sunt pentru ea, iar ceilalți trebuie să i se supună. Sau o modalitate de a face față din teamă. Teama că nu e de ajuns, că ar fi rănită, că se poate profita de ea și ca atare devine o mână de fier, de-a dreptul inflexibilă. Însă există nuanțe diferite și mai sănătoase ale lui ce înseamnă o femeie puternică, fără ca asta să saboteze cuplul.

Îți cunoști foarte bine limitele

Știi ce nu este în regulă pentru tine și o comunici clar și ferm, fără a fi agresivă. Nu îți este teamă să pui limite, să negociezi cu partenerul până ajungeți la o formă a situației care este convenabilă pentru amândoi. Există anumiți termeni în cadrul cărora vrei să trăiești, fără a face compromisuri toxice care te frustrează.

Îți respecți principiile de viață…

… pe care i le-ai comunicat din timp partenerului, chiar de la începutul relației. Și le reiterezi ori de câte ori este necesar.

Nu te lauzi

Nu ești modestă, îți cunoști foarte bine calitățile și potențialul, îți asumi realizările. Doar că nu faci din asta un drapel pe care să îl fluturi la fiecare întâlnire socială și nici să îți umilești sau să îți plasezi partenerul pe o treaptă inferioară. Știi cine ești, iar validările din exterior nu îți sunt necesare. De asemenea nu te compari cu nimeni, doar cu tine, versiunea ta din trecut. Viziunea despre sine include și defectele pe care nu încerci să le maschezi sau să le scuzi, ci să le corectezi.

Reziliența

Viața ți-a oferit diverse provocări cărora le-ai făcut față cu bine, chiar dacă a fost greu. Ai învățat din greșelile tale, ai fost și ești deschisă să faci diferit. Îți asumi partea ta de responsabilitate și nu o arunci în spatele celuilalt. Nu te pierzi, nu te demoralizezi, sau dacă se întâmplă asta te regrupezi pentru a găsi soluția optimă. Planurile tale includ mai multe variante pe care le testezi sau analizezi cu realism, fără a cădea în capcana optimismului exagerat sau negativismului ce-ți pune bețe în roate.

Nu ceri perfecțiunea…

… nici de la el și nici de la tine. Asta nu exclude dorința de evoluție, de a crește, de a te îmbunătăți ca individ.

Nu ai orgoliu

Nu te interesează să câștigi, ci să fii fericită. Iar bărbatul cu care ai ales să fii îți este coechipier, nu competitor. Îți asumi angajamentul nu doar al relației, ci și angajamente profesionale, sociale, iar cuvântul dat este foarte important pentru tine. Ai un cod al onoarei bine stabilit.

Citește și:
Te simți respinsă când partenerul îți refuză ajutorul sau nu apelează niciodată la tine? Ce se întâmplă cu adevărat în mintea lui

Foto: PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro
Mai multe din lifestyle