8 lucruri pe care oamenii cu un stil de viață sănătos le fac zilnic

Dacă îți dorești un organism sănătos, dietele sezoniere nu vor avea niciun efect. Dacă ne dorim rezultate pe termen lung, schimbarea stilului de viață este cel mai important lucru.

8 lucruri pe care oamenii cu un stil de viață sănătos le fac zilnic

Deși pare complicat, dacă urmăm câteva reguli de bază, efectele pozitive nu vor întârzia să apară. Iată principalele 8 lucruri pe care oamenii sănătoși le repetă în fiecare zi:

1. Beau minim 2 litri de apă

Oamenii sănătoși încep fiecare dimineață cu un pahar de apă, uneori cu lămâie. Hidratarea este cel mai important pas în fiecare zi, iar noi avem nevoie de minimum 2 litri de lichide pentru o bună funcționare a organismului. Apa ajută la regenerarea celulelor, digestie și poate elimina senzația de foame.

2. Mănâncă în liniște

Masa ar trebui să fie de fiecare dată un moment de liniște, în care să ne concentrăm toată atenția doar asupra acestei activități, fără telefon, laptop sau alte lucruri care să ne distragă. Oamenii cu un stil de viață sănătos apelează la acest truc de fiecare dată, deoarece produce mai rapid senzația de sațietate.

3. Profită de aerul proaspăt ori de câte ori au ocazia

Plimbările prin parc, la munte și în alte locuri lipsite de poluare aduc beneficii uriașe organismului nostru. După o plimbare în aer liber, vom fi mai relaxați, mai binedispuși și ne va ajuta și pentru sănătatea mentală pe viitor.

4. Sunt activi

Oamenii sănătoși găsesc câteva minute pentru a face sport în fiecare zi, indiferent de cât de ocupați sunt. Dacă nu ai timp să mergi la sală sau să alergi prin parc, exercițiile acasă pot fi o soluție la fel de bună. Dacă faci parte dintr-o categorie de persoane cu un stil de viață sedentar, urcatul scărilor sau mersul pe jos în ritm alert te pot ajuta să devii mai activ.

5. Consumă legume

Un sfat extrem de benefic asupra sănătății este să consumăm legume la fiecare masă și fructe de minim 3 ori pe zi. Legumele sunt esențiale pentru o bună funcționare a organismului, datorită aportului mare de fibre, nutrienți și vitamine, dar și pentru că sunt slabe caloric și ne ajută să ne menținem silueta.

6. Consumă ciocolată amăruie

De fiecare dată când au poftă de ceva dulce, persoanele cu un stil de viață sănătos optează pentru ciocolată amăruie. Cu un aport cât mai mare de cacao (chiar 85 %), ciocolata neagră are un conținut de zahăr extrem de redus, fiind benefică organismului datorită fibrelor și antioxidanților pe care le conține.

7. Dorm suficient și nu pierd nopțile

Pentru o bună funcționare a organismului este indicat să dormim minim 7-8 ore în fiecare noapte, de preferință între 22:00 și 6:00, atunci când corpul nostru are cea mai mare nevoie de odihnă. Nopțile pierdute sau orele petrecute în față calculatorului până târziu în noapte își vor pune amprenta rapid pe sănătatea noastră. Somnul ne ajută să fim mai relaxați, să ne concentrăm mai bine, dar totodată ajută și la regenerarea celulelor.

8. Sunt recunoscători pentru ceea ce au

Sănătatea începe din interior, iar pentru un corp sănătos este cu siguranță nevoie de o minte sănătoasă. Câteva minute de meditație în fiecare zi, în care să te concentrezi asupra lucrurilor frumoase din viața ta, pentru care ești recunoscătoare, sunt un real avantaj în lupta cu stresul de zi cu zi.

Citește și:
Cele mai mari greșeli care împiedică procesul de slăbire, dezvăluite de nutriționiști

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet