Greșelile de hairstyling care îți sabotează ritualul de îngrijire a tenului

Când te gândești la îmbunătățirea aspectului tenului, primele lucruri care îți vin probabil în minte sunt produsele de curățare și îngrijire a pielii. Ce ai spune de faptul că problemele tenului sunt corelate cu modul în care ai grijă de părul tău? Ei bine, află că există o legătură!

Greșelile de hairstyling care îți sabotează ritualul de îngrijire a tenului

Fie că alegi să crezi sau nu, sunt multe greșeli pe care le facem în materie de coafură, greșeli ce pot duce la apariția acneei. După ce vei afla aceste trucuri ce-ți salvează atât părul, cât și tenul, nu te vei mai întoarce la vechile obiceiuri.

Știai că produsele pe care le aplici pe păr sunt la fel de importante atât pentru podoabă capilară, cât și pentru ten? Gândește-te puțin: părul îți atinge fața și câteodată gâtul și umerii, în funcție de lungime. Lucruri simple precum purtarea părului tău prea strâns sau nespălarea lui în ziua potrivită pot dăuna tenului, mai mult decât crezi. Iată câteva greșeli pe care le comiți în ceea ce privește podoaba ta capilară:

1. Bretonul

Uleiul și tenul nu reprezintă întotdeauna cea mai bună combinație. Când ai breton, uleiurile naturale ale părului tău îți pot irita pielea, cauzând erupii. Încearcă să-l prinzi cu o agrafă ori de câte ori ai ocazia, fruntea ta are nevoie de pauză.

2. Folosești șampon 2 în 1

Folosirea unui șampon 2 în 1 îți poate cauza erupții la nivelul tenului. Din cauza formulei destul de grele, el poate fi transferat de pe păr direct pe ten, sabotându-ți porii.

3. Produs de păr pe piele

Produsele de păr pot sabota porii cu ușurință. Specialiștii ne sfătuiesc să evităm prezența lor pe ten și să spălăm suprafațele de piele atunci când intră în contact cu produsul.

4. Nu verifici ingredientele

Nu este o dramă dacă produsele de păr vor ajunge și pe tenul tău, deoarece unele produse pe bază de apă sau
 glicerină pot fi benefice. Asigură-te însă că verifici ingredientele produselor înainte să faci daune tenului tău, în mod neintenționat.

5. Îți lași părul desprins atunci când dormi

Spălarea zilnică a părului nu este cea mai sănătoasă opțiune. Așadar, în zilele în care părul tău e murdar, specialiștii ne recomandă să îl strângem într-o coadă la spate pe durata somnului.

6. Folosești prea multe produse de styling

În loc să folosești spray-ul fixativ direct pe păr, lucru care îi poate produce tenului tău o erupție, aplică-l cu degetele sau cu un pieptene. Acest lucru va reduce cantitatea de produs folosită asigurându-te că acesta ajunge doar pe păr, nu și pe față.

7. Nu îți schimbi coafura

Precum în cazul bretonului, a purta aceeași coafură în fiecare zi îți poate cauza acnee. Întrucât părul conține ulei natural, a-ți ține părul chiar și într-un simplu ponytail în mod constant te va determina să îți atingi aceeași porțiune a tenului, fapt ce produce erupțiile.

8. Nu faci duș după antrenamentele fizice

De fiecare dată când mergi la sala de fitness, ar trebui să faci duș sau, cel puțin, măcar să îți clătești părul după terminarea antrenamentului. Transpirația închide porii, mai ales când e situată în jurul rădăcinii firelor de păr după un antrenament serios.

9. Folosești prea multă căldură

Căldura constantă pe care produsele de styling o exercită asupra părului tău poate duce la uscarea scalpului și, într-un final, la acnee. Încearcă să folosești un difuzor pentru a diminua căldura și a o redirecționa direct pe păr și nu pe frunte.

10. Porți pălării

Purtarea unei pălării, mai ales dacă e prea strâmtă, îți poate închide porii intensificând totodată acneea. Dacă vrei să porți o pălărie, asigură-te că speli atât accesoriul, cât și propria-ți față în mod regulat.

Citește și:
Ce ingrediente toxice ar trebui să eviți atunci când îți cumperi produse cosmetice

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din beauty