Raed Arafat avertizează: Este important ca oamenii să se vaccineze împotriva gripei sezoniere, altfel am putea să ne trezim cu fenomenul COVID-flu

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, îi sfătuiește pe români să se vaccineze împotriva gripei sezoniere pentru a reduce riscul de infectare cu noul coronavirus.

Raed Arafat avertizează: Este important ca oamenii să se vaccineze împotriva gripei sezoniere, altfel am putea să ne trezim cu fenomenul COVID-flu

Invitat la Antena 3, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a vorbit despre necesitatea vaccinării împotriva gripei sezoniere, în contextul pandemiei de coronavirus. Acesta a afirmat că apariția unui vaccin împotriva noului coronavirus nu va reuși să stopeze în totalitate și rapid pandemia, și de aceea recomandă mai ales persoanelor vulnerabile să se vaccineze împotriva gripei sezoniere.

„Cum au zis și cei de la OMS, până nu vedem vaccinul noi suntem obligați să ne pregătim. Chiar dacă apare vaccinul, noi trebuie să știm că vaccinul nu va rezolva instantaneu situația pentru că ai nevoie de sute de milioane de doze ca să oprești răspândirea”.

De asemenea, Arafat a vorbit și despre posibilitatea apariției unui nou fenomen, cel de COVID-flu. Iar contractarea atât a noului coronavirus, cât și a gripei sezoniere ar putea duce la imposibilitatea cadrelor medicale de a gestiona numărul mare de îmbolnăviri.

Este foarte important ca oamenii să se vaccineze, mai ales persoanele vulnerabile, cele în vârstă să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Cu asta scade măcar o parte din risc! Dacă se infectează și cu COVID am putea să ne trezim cu fenomenul COVID-flu și va fi foarte greu și pentru medici.

Eu am speranța că vom putea să controlăm măcar să rămână un platou și să înceapă să scadă prin măsurile care să iau, dar speranța asta nu poate să depinde numai de noi și populația cred că în ultima perioadă a sesizat seriozitatea situației și datorită acestui lucru eu am speranța și mai mare ca un număr mai ridicat de populație să fie mai atentă și să respecte regulile și cu asta poate că reușim să controlăm situația și să începem să vedem o scădere”, a declarat Arafat.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a subliniat și faptul că asimptomaticii transmit cu ușurință boală, făcând mult mai greu gestionarea pandemiei.

„Toate studiile avertizează asupra faptului că asimptomaticii transmit. Unul din studii spune că asimptomaticul este tendonul lui Ahile în lupta cu acest virus”, a concluzionat Raed Arafat.

Citește și:
Semnalul de alarmă dat de medicul Virgil Musta cu privire la momentul când vom avea o reducere a cazurilor Covid-19

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video