Ce să elimini din viața ta pentru a slăbi în jurul taliei

Vrei să știi de ce nu reușești să scapi de grăsimea de pe abdomen, chiar dacă faci sport și mănânci sănătos? Citește mai departe.

Ce să elimini din viața ta pentru a slăbi în jurul taliei

Iată care sunt motivele care te împiedică să ai talia mult visată.

Mănânci prea mult seara

Poftele culinare nocturne pentru ciocolată sau popocorn nu îți fac niciun bine. Te trezești balonată și simți că nu ai chef de nimic. Pot fi ele de vină pentru grăsimea de pe abdomenul tău? Bineînțeles! Dacă mănânci prea mult seara, corpul tău nu va avea timp suficient să ardă grăsimile. Prin urmare, renunță la apetisanta bucată de ciocolată în favoarea unor legume și, pentru a evita eventualele ispite, culcă-te mai devreme.

Nu faci exerciții cu greutăți

Petreci ore în șir la sală făcând exerciții cardio, mergi cu bicicleta, alergi în parc însă grăsimea de pe abdomen se încăpățânează să dispară? Explicația este simplă: atunci când alergi, consumi calorii însă acest lucru încetează în momentul în care încetezi și antrenamentul. Atunci când faci exerciții cu greutăți corpul tău va continua să ardă calorii chiar și pe parcursul următoarelor două zile. Așadar, include în rutina ta antrenamentul cu greutăți și vei vedea diferența în scurt timp.

Nu dormi suficient

Nu poți rata finalul filmului sau al emisiunii preferate chiar dacă acest lucru înseamnă că te vei culca mult mai târziu? A doua zi când te trezești, vei fi într-o dispoziție proastă din cauza lipsei de somn și înfometată. Lipsa somnului duce la activarea hormonilor responsabili de stimularea apetitului. Ce trebuie să faci? Poți vedea serialul în reluare și să mergi mai devreme la culcare astfel încât să te asiguri că dormi 7-8 ore pe noapte.

Consumi băuturi îndulcite

Dacă te-ai obișnuit să consumi sucuri, carbogazoase sau de fructe, atunci ai identificat unul dintre lucrurile care îți afectează talia. Renunță la acestea și încearcă apă cu lămâie. Aceasta te ajută să scapi de balonare și vei putea purta din nou perechea preferată de jeans.

Consumi prea mult sodiu

Principala sursă de sodiu o constituie sarea, așadar primul lucru la care trebuie să renunți sunt chipsurile tale preferate. Știai că, dacă vei consuma mai mult sodiu, atunci vei suferi de balonare abdominală? Prea multă sare în alimentația ta duce la retenția de apă în organism, iar principalul loc unde se depune este chiar în zona taliei.

Nu poți renunța la alcool

Băuturile alcoolice, chiar și cocktail-ul tău preferat, îți pot stimula apetitul și duc la acumularea de grăsime în zona abdomenului. Un pahar ocazional de vin nu este dăunător, însă dacă ți-ai făcut un obicei din a consuma zilnic alcool atunci ai identificat unul dintre motivele pentru care nu slăbești.

Nu faci suficient sport

Mergi pe jos în fiecare zi? Mergi la sala de fitness de 2 ori pe săptămână? Dacă răspunsul tău la aceste două întrebări este negativ atunci trebuie să faci câteva schimbări în viața ta. Sportul este principalul mijloc prin care vei reuși să scapi de grăsimea inestetică de pe abdomen.

Citește și:
6 lucruri pe care să le faci dimineața, pentru a scăpa de kilogramele în plus

Foto: Imaxtree

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet