7 moduri ușoare prin care să îți îmbunătățești sănătatea

Descoperă 7 modalități ușoare prin care să îți îmbunătățești starea de sănătate, care nu implică diete stricte sau antrenamente fizice solicitante.

7 moduri ușoare prin care să îți îmbunătățești sănătatea

Dacă deja ai un stil de viață sănătos, iată încă 7 moduri prin care să îți îmbunătățești viața:

1. Ai grijă la postură

Fă-ți o favoare și încearcă să nu adopți o poziție cocoșată sau care îți strâmbă coloana vertebrală în vreun fel, pentru că vei suferi mai târziu. În ziua de astăzi, când stăm cu toții în fața computerelor câte 7-8 ore pe zi, iar după aceea cu capul aplecat în ecranul smartphone-ului, este foarte ușor să dezvoltăm afecțiuni ale coloanei. Fă puțină cercetare pe internet și vezi ce exerciții poți face, speciale pentru acest lucru. De asemenea, trebuie să știi că yoga este foarte benefică în astfel de cazuri.

2. Zâmbește

Îți trebuie mai puțini mușchi ca să zâmbești decât ca să te încrunți și, în afară de faptul că proiectezi o stare pozitivă și celor din jurul tău, zâmbitul este foarte bun și pentru tine. Studiile au arătat că zâmbitul reduce stresul și anxietatea prin eliberarea de endorfine și încetinirea bătăilor inimii (în cazul în care suferi de hiperventilație). S-a afirmat chiar și că zâmbitul îți întărește sistemul imunitar. Se pare că râsul chiar este cel mai bun medicament.

3. Trezește-te imediat ce îți sună alarma

Dacă apeși butonul de amânare a alarmei când aceasta te trezește și mai dormi câteva minute, nu te vei simți mai odihnită. De fapt, ciclul tău de somn se va restarta, și va fi mult mai greu să te trezești când alarma sună pentru a doua oară. Dacă nu vrei totuși să te ridici din pat imediat, mai poți lenevi puțin, însă ai grijă să nu adormi.

4. Pune-ți telefonul pe „mod avion'

Bineînțeles, cea mai bună variantă ar fi să nu dormi cu telefonul în dormitor, însă, pentru majoritatea dintre noi, acest lucru nu este, pur și simplu, posibil. Următoarea cea mai bună opțiune este să îți setezi telefonul pe „mod avion' înainte să te culci. În primul rând, știind că telefonul tău nu mai este conectat la internet te va face să nu mai cedezi impulsului de a mai da încă o dată scroll pe Instagram. În al doilea rând, deși nu există încă dovezi concrete că radiațiile telefonului mobil sunt dăunătoare, este mai înțelept să reduci acest risc. Încearcă o dată: vei fi surprinsă de cât de bine vei dormi.

5. Arde bețișoare parfumate

Se pare că arderea bețișoarelor parfumate este noua formă de a medita. Beneficiile se reduc, de fapt, la crearea de ritualuri pozitive, care declanșează mecanismul de auto-vindecare al corpului, inițiind eliberarea de hormoni și neurotransmițători. Și până la urmă, nu este un efort atât de mare, iar în casă va mirosi minunat!

6. Respiră corect

Știm, o faci în fiecare zi, de când te-ai născut, și de fapt, toți o facem, dar se pare, conform unor studii recente, că majoritatea o facem greșit. Respirația corectă, profundă, îmbunătățește imunitatea, scade presiunea sângelui, reduce stresul, ajută la detoxifiere, previne anxietatea și depresia și te ajută cu controlul greutății.

7. Exfolierea uscată

Acesta este un ritual zilnic al Mirandei Kerr, care stimulează circulația și te ajută să scapi de celulele moarte ale pielii. Dacă vei practica exfolierea uscată (poți folosi o perie specială), vei observa, în scurt timp, că vei căpăta o piele mai fină, iar aspectul de celulită se va reduce.

Citește și:
Semne că ai un nivel scăzut de estrogen și ce poți face

Foto: Arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet