Decizie fără precedent a Reginei Elisabeta a II-a pe fondul pandemiei de coronavirus

Regina Elisabeta a II-a a luat o decizie fără precedent, ea urmând să retragă din viața publică, cel puțin până în toamna acestui an.

Decizie fără precedent a Reginei Elisabeta a II-a pe fondul pandemiei de coronavirus

Conform spuselor unui purtător de cuvânt de la Palatul Buckingham, „Regina va continua să fie ocupată și va oferi îndrumarea corespunzătoare cerințelor”.

Va fi foarte puțin probabil să o vedem pe Regina Elisabeta a II-a în afara incintei Castelului Windsor în următoarele luni, iar acest lucru a dus la speculații în legătură cu prezența ei la angajamentele publice pe care le avea programate până în toamnă.

Luând în considerare riscul adus de pandemia actuală, surse de la Palatul Buckingham au precizat că Regina și-a anulat orice angajament programat în următoarea perioadă și nu va părăsi Castelul Windsor, cel mai probabil până în toamna lui 2020.

Conform unei surse de la curtea regală citată de ziarul britanic The Sunday Times „Regina va respecta toate recomandările date persoanelor din categoria ei de vârstă și va lua în considerare sfaturile potrivite.” De asemenea, sursa respectivă a mai spus și că „vor fi discuții privind ce va putea și ce nu va putea face Regina, odată cu venirea toamnei.”

Regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 94 de ani, își va continua îndatoririle oficiale, printre care și ședințele telefonice cu Prim-Ministrul britanic Boris Johnson, revizuindu-și documentele și sfătuindu-se cu ajutoarele ei. Nu este prea probabil ca ea să părăsească Castelul Windsor, unde se află încă de la data de 9 martie, pentru a se întoarce la Palatul Buckingham. Soțul ei, Prințul Philip, în vârstă de 98 de ani, se află în izolare alături de ea.

Ultima oară când Regina a fost văzută în public alături de alți membri ai familiei regale a fost la ceremonia Commonwealth pe 9 martie. Acea zi a reprezentat de altfel și ultima apariție publică, în calitate de membri ai familiei regale, pe care au avut-o Prințul Harry și Meghan Markle.

În ciuda faptului că Regina s-a aflat în izolare și nu a fost văzută în afara castelului, Majestatea sa a continuat să se adreseze publicului. În ultimul său mesaj video, dat publicității pe 8 mai, Regina a abordat subiectul aniversării a 75 de ani de la sfârșitul celui de-al doilea Război Mondial în Europa, comparând situația de atunci cu cea actuală.

Regina Elisabeta a II-a a declarat atunci că „La început, vremurile ce aveau sa vină păreau întunecate, sfârșitul impasului părea să nu mai vină, iar deznodământul era incert. Totuși am reușit să ne păstrăm speranța și această sperantă, cum și tatăl meu [Regele George VI] a spus în discursul său difuzat atunci, ne ajută să rămânem puternici și să putem trece peste o perioadă dificilă.”

Printre angajamentele publice prevăzute pentru această vară și începutul toamnei și care au fost deja anulate erau incluse sărbătoarea Trooping the Colour și ceremonia Ordinului Jaretierei și mai multe garden party-uri, evenimentele preferate ale Reginei.

Citește și:
Prințul George este adorabil alături de Regina Elisabeta a II-a în aceste imagini

Text: Alexandra Dima
Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video