Tânăra însărcinată, rănită la maternitatea distrusă din Mariupol, a născut o fetiță

Tânăra însărcinată, acuzată că și-a înscenat rănile la maternitatea din Mariupol, a născut.

Tânăra însărcinată, rănită la maternitatea distrusă din Mariupol, a născut o fetiță

Tânăra însărcinată, care a fost văzută cu răni după bombardamentul de la materinitatea din Mariupol, ar fi născut o fetiță. Mariana Vishegirskaya este surprinsă în imagini odihnindu-se la spital cu fiica ei Veronika, potrivit Associated Press. Soțul ei, Yuri, era alături de ea și ținea în brațe nou-născutul într-una dintre fotografii.

Tânăra însărcinată, văzută cu răni la spitalul distrus din Mariupol, a născut

Mariana Vishegirskaya a fost acuzată în mod fals de oficialii ruși că s-a prefăcut a fi rănită pentru o ședință foto la unitatea medicală distrusă din Mariupol, Ucraina. Ambasada Rusiei în Marea Britanie a susținut pe Twitter, fără nicio dovadă, că femeia fotografiată cu sânge pe față ieșind din maternitate este o actriță care și-a simulat rănile.

Ambasada ar fi susținut într-o serie de tweet-uri care au fost eliminate de atunci că unitatea medicală a fost „nefuncțională de mult timp”, dar a fost folosită de un batalion militar ucrainean „neo-nazist”, care anterior a eliberat personalul. Unul dintre tweet-uri spunea că femeia, pe care au numit-o Marianna Podgurskaya, a folosit „un machiaj foarte realist” pentru a face să pară că a fost rănită.

O deputată britanică a parlamentului, Nadine Dorries, a numit tweet-urile „știri false” într-un mesaj postat pe Twitter. Platforma de socializare a eliminat în cele din urmă tweet-urile Ambasadei Rusiei pentru încălcarea politicii sale de comportament abuziv, care include „negare că au avut loc evenimente cu victime în masă”, potrivit Insider.

Mariana Vishegirskaya, acuzată că a înscenat rănile

Vishegirskaya este un blogger și influencer de frumusețe al cărui cont de Instagram are peste 75.000 de urmăritori. Aceasta a postat imagini pe contul ei, în care lasă la vedere burtica de gravidă. Mariana a fost asaltată de comentarii vicioase în limba rusă, care o acuză că a participat la o „ședință foto falsă”.

Atacul de la Mariupol, unde locuitorii își îngroapă morții într-o groapă comună de la periferia orașului, a provocat pagube „colosale”, au declarat oficialii ucraineni.

„Atacurile asupra asistenței medicale încalcă dreptul internațional și pun vieți în pericol. Lucrătorii din domeniul sănătății, spitalele și ambulanțele nu ar trebui să fie NICIODATĂ ținte.”, a spus Organizația Mondială a Sănătății într-un tweet.

Citește și:
Litera Z: ce semnifică simbolul de pe echipamentele de luptă rusești, care se răspândește acum în social media?

FOTO: Arhivă ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Antena 1
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din lifestyle