Starea de alertă se va prelungi după 15 iunie? Ce spune Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre posibilitatea ca starea de alertă să fie prelungită, după 15 iunie.

Starea de alertă se va prelungi după 15 iunie? Ce spune Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit într-o intervenție la postul de televiziune B1TV despre posibilitatea ca starea de alertă să fie prelungită și după data de 15 iunie. El a precizat că această măsură ar putea fi luată ținându-se cont de evoluția pandemiei de coronavirus în România, focarele noi, dar și de modul de transmitere a virusului.

„Până în 15 iunie încă suntem în stare de alertă, iar evoluția din aceste zile va decide, la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prelungirea sau nu a stăriii de alertă. Dacă nu o să mai fie stare de alertă o să avem relaxare, deși mi-e greu să cred acest lucru. Ne trebuie o evaluare completă, iar 15 iunie nu cred că va fi data la care să nu mai prelungim starea de alertă, având în vedere și evoluția, focarele noi și faptul că încă avem o transmitere în comunitate”, a declarat Nelu Tătaru.

Trebuie precizat că duminică a fost a treia zi la rând când s-a înregistrat un număr mare de noi cazuri de persoane diagnosticate pozitiv cu coronavirus. Au fost confirmate oficial 189 de îmbolnăviri, față de 187 în ziua precedentă, în condițiile în care au fost făcute cu 5.000 de teste mai puțin.

În aceeași intervenție TV, Ministrul Sănătății a mai precizat că transmiterea comunitară se va păstra și pe parcursul acestei veri. „Din previziunile noastre, în toată perioada verii, vom mai avea o transmitere comunitară, virusul nu dispare deodată. (…) Odată cu încălzirea, putem spune că tot ce înseamnă aeroflora dispare un pic mai repede sau suprafețele nu mai fac acea transmitere pe care o făceau și până acum. Această transmitere pe suprafețe era una de 10-15%, restul era o transmitere prin aer”, a mai spus Nelu Tătaru.

Citește și:
Ar putea fi vaccinul anti-Covid19 obligatoriu? Ce spune Nelu Tătaru

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Unica.ro
Mai multe din health & diet