Când vom scăpa de purtatul măștilor de protecție? Ce spune Nelu Tataru, Ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit pentru prima dată de o nouă etapă de relaxare a restricțiilor, ce ar putea intra în vigoare curând.

Când vom scăpa de purtatul măștilor de protecție? Ce spune Nelu Tataru, Ministrul Sănătății

Astăzi, 1 iunie, are loc o nouă etapă a măsurilor de relaxare a restricțiilor impuse până acum de autorități în contextul pandemiei de coronavirus. Vom putea merge din nou la terase și de asemenea, se vor redeschide și plajele. Pentru viitor, este în plan și redeschiderea sălilor de fitness. Vineri seara, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat într-o emisiune Digi24 că pandemia de coronavirus este pe o pantă descendentă în România și că ia în considerare chiar o a treia etapă a măsurilor de relaxare.

Ce ar putea presupune aceasta? Printre altele, renunțare la obligativitatea purtării măștilor de protecție, spune Nelu Tătaru. Acesta a declarat următoarele: „Am trecut de vârf, suntem pe panta descendentă. Ca număr total de cazuri infectate, aflate în analiza noastră, cred că o să ne apropiem de 20.000, dar având o creştere mică sau nesemnificativă de la o zi la alta sau alternând, mergând totuşi pe o scădere progresivă a acestui număr de cazuri. În acest moment avem sub 5.000 de cazuri active din cele circa 18.600″.

Ministrul Sănătății a adăugat că se gândește ca la sfârșitul lunii iulie – începutul lui august să ne putem întoarce la o viață cât mai apropiată de cea de dinainte de pandemie. Dar a mai spus și că situația poate degenera rapid și că autoritățile pot readuce restricțiile în discuție în orice moment.

În concluzie, nu ar trebui să ne bucurăm prea tare de pe-acum, pentru că nu putem prevede când va avea loc un al doilea val al pandemiei în România. „O creștere bruscă a numărului de cazuri noi, o creștere a adresabilității unităților de primiri urgențe cu simptomatologie respiratorie, o creștere a numărului de cazuri în terapie intensivă, care să sufoce sistemul medical și secțiile de ATI, acela ar fi un moment în care ar trebui să luăm alte decizii”, a declarat Nelu Tătaru.

Citește și:
Organizația Mondială a Sănătății susține că persoanele sănătoase nu ar trebui să poarte mască decât într-un singur caz

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video