Ministerul Sănătății a anunțat data la care se vor deschide sălile de fitness. Ce reguli TREBUIE respectate

Relaxarea restricțiilor de până acum va continua cu redeschiderea în condiții speciale a sălilor de fitness. Când se va întâmpla acest lucru.

Ministerul Sănătății a anunțat data la care se vor deschide sălile de fitness. Ce reguli TREBUIE respectate

Gabriel Toncean, președintele Federației Române de Culturism și Fitness, a avut ieri o discuție cu reprezentanții Ministerului Sănătății și poate confirma că sălile de fitness se vor redeschide începând cu 15 iunie.

Toncean a dat mai multe detalii într-o postare pe pagina sa de Facebook: „Este important de precizat că, în prima etapă, vor fi redeschise doar sălile cu aparate de forță, nu și cele care oferă exclusiv spațiu pentru aerobic. (…) Până la data de 10 iunie se va face publică lista finală a măsurilor de siguranță, care vor trebui respectate în interiorul sălilor de fitness”.

Președintele Federației Române de Culturism și Fitness a enumerat și câteva dintre măsurile de siguranță care sunt luate în calcul în acest moment. Printre acestea se numără faptul ca accesul în sală să se facă doar cu programare prealabilă. Distanța regulamentară dintre sportivi va trebui să fie de patru metri pătrați. Se recomandă aerisirea naturală, dar vor fi folosite și aparatele de aer condiționat, atâta timp cât filtrele vor fi curățate constant. Va fi permisă folosirea supravegheată a vestiarelor, dar nu și folosirea dușurilor. De asemenea, în timpul antrenamentului se va lăsa un aparat liber, între două aparate folosite.

O parte dintre măsurile de relaxare anunțate până acum de autorități intră în vigoare începând de pe 1 iunie. Atunci se vor redeschide atât plajele, cât și terasele. De asemenea, va fi reluat transportul internațional rutier și feroviar. Tot de la 1 iunie vor deveni posibile spectacolele în aer liber cu un număr de până la 500 de spectatori, dar așezați pe scaune în funcție de restricții și triaj epidemiologic. Momentan se ia în calcul și posibilitatea reluării competițiilor sportive începând cu 1 iunie, dar doar pentru sporturile care se practică afară.

Citește și:
De la 1 iunie avem voie să participăm la concerte în aer liber, însă în ANUMITE condiții

Foto: Arhiva Revistei ELLE

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video