De la 1 iunie avem voie să participăm la concerte în aer liber, însă în ANUMITE condiții

Premierul României, Ludovic Orban, a anunţat, joi seara, că, după data de 1 iunie, putem participa la spectacole, festivaluri şi concerte în aer liber, dar cu respectarea unor anumite condiții.

De la 1 iunie avem voie să participăm la concerte în aer liber, însă în ANUMITE condiții

Premierul României, Ludovic Orban, a anunţat, joi seara, care sunt noile măsuri de relaxare decise de Consiliul Național pentru Situații de Urgență și care vor fi adoptate prin Hotărâre de Guvern. Aceste măsuri de relaxare vor intra în vigoare din data de 1 iunie.

Unele dintre aceste măsuri de relaxare vizează și desfășurarea concertelor și a spectacolelor. Din 1 iunie vor fi permise spectacolele, concertele, alte evenimente culturale, precum şi festivaluri publice şi private, dar numai cele care se desfășoară în aer liber.

Dacă vrei să participi, trebuie să știi că sunt anumite reguli pe care atât tu, cât și organizatorii acestui gen de evenimente trebuie să le respectați.

În primul rând este vorba de evenimente cu un număr limitat de participanți. „Cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la o distanţă de cel puţin doi metri unul faţă de celălat”, a declarat Ludovic Orban.

În al doilea rând, toți cei care participă la spectacole, concerte, alte evenimente culturale, precum şi festivaluri publice şi private organizate în aer liber trebuie să poarte mască de protecție pe toată durata evenimentului.

Alte măsuri de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie vizează ridicarea interdicțiilor de deplasare a persoanelor în afara localităților și a zonelor metropolitane. Astfel, din 1 iunie nu mai avem nevoie de declarația pe proprie răspundere pentru a părăsi localitatea de domiciliu.

Un alt set de măsuri vizează competițiile sportive, care se vor putea relua în aer liber, dar fără spectatori. Este valabil și pentru bazinele de înot, închise sau descoperite, unde va fi permis accesul sportivilor pentru competiții și pregătire, desigur, cu respectarea unor norme de distanțare. Pregătirea sportivilor profesioniști va fi permisă în spații închise, cu respectarea unei distanțări de 7 metri.

Tot din setul de măsuri de relaxare propuse de Guvernul României mai fac parte reluarea transportului rutier și feroviar internațional de persoane, dar și deschiderea de la 1 iunie a plajelor și a teraselor.

Citește și:
Cum să te ferești EFICIENT de infectarea cu noul coronavirus! Trucuri simple, dar foarte utile

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet