Va fi obligatorie măsurarea temperaturii atunci când stăm la terase? Ce spun specialiștii

Terasele se vor redeschide pe 1 iunie, astfel că autoritățile au făcut câteva precizări cu privire la ce va presupune acest lucru.

Va fi obligatorie măsurarea temperaturii atunci când stăm la terase? Ce spun specialiștii

Zilele astea se discută despre o nouă etapă de relaxare a restricțiilor ce privesc activitățile în aer liber și conform oficialilor, terasele se vor deschide începând cu data de 1 iunie. În acest context, Robert Chioveanu, președintele ANSVSA (Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor) a făcut câteva precizări cu privire la ce va presupune deschiderea teraselor.

Robert Chioveanu a declarat pentru Agerpres că luarea temperaturii va fi obligatorie pentru toți lucrătorii din unitatea respectivă, dar acest lucru nu fi necesar și pentru clienții teraselor. Pentru clienţi, pentru consumatori, nu am prevăzut această măsură, să le fie luată temperatura. Este o măsură care va fi adaptată în funcţie de fiecare operator, dacă doresc să aibă măsuri suplimentare, dar nu este o măsură obligatorie”. De asemenea, bucătarii și chelnerii angajați la terase vor trebui să aibă echipament de protecție și mănuși.

În același timp, Răzvan Pîrjol, șeful Direcţiei Generale Turism din cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri a spus că dacă totul va merge pe bine, în curând vom putea avea o viață cât mai apropiată de cea pe care am avut-o înainte declanșării pandemiei. Pe 1 iunie deschidem terasele, iar pe 15 iunie şi restaurantele în interior, împreună cu litoralul, iar după două săptămâni vrem să creştem şi numărul de persoane care se află la interior, iar către jumătatea lunii iulie să ne apropiem, poate, de o viaţă cât mai normală şi apropiată de trecutul nostru normal”.

Răzvan Pîrjol a mai anunțat și că urmează să inspecteze situația de pe litoralul românesc, pentru ca deschiderea sezonului estival să aibă loc în deplină siguranță. În plus, şi hotelierii vor beneficia de acele scheme de granturi de ajutor din partea statului, acel faimos miliard de euro din fondurile europene, probabil undeva la 300 de milioane vor fi consacrate industriei ospitalităţii, zona de transporturi şi probabil toată partea de industrie a spectacolelor şi evenimentelor, a declarat acesta.

Citește și:
Când se vor deschide mall-urile? Declarațiile oficiale ale lui Raed Arafat

Foto: Arhiva Revistei ELLE

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
evedete.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video