Stările sau afecțiunile care pot crește temperatura corpului

Conform medicilor, femeile aflate la ovulație sau cele însărcinate au o temperatură mai mare decât cea normală. Din această cauză, accesul în diferite spații le poate fi îngrădit.

Stările sau afecțiunile care pot crește temperatura corpului

Conform ordinului elaborat de către specialiștii în sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătății și Institutului Național de Sănătate Publică se instituie obligativitatea instituțiilor și autorităților publice, dar și a operatorilor economici și a profesioniștilor de a asigura la intrarea în sediu efectuarea triajului epidemiologic. Asta înseamnă că, fie că intri într-un magazin sau în sediul clădirii în care muncești, îți va fi verificată temperatura cu un termometru noncontact. Iar accesul îți va fi permis doar dacă temperatura ta nu este mai mare de 37,3 grade Celsius. În cazul în care dacă temperatura înregistrată depășește acest prag, specialiștii recomandă repetarea măsurării temperaturii, după o perioadă de 2-5 minute de repaus. Însă, dacă se constată menținerea unei temperaturi mai mare de 37,3 grade Celsius sau/și prezența altor simptome respiratorii, persoana în cauză este îndrumată către medicul de familie în vederea efectuării unui consult medical.

Însă, medicii atrag atenția asupra acestei măsuri impuse de autorități, precizând că în anumite cazuri, temperatura persoanelor poate să fie mai ridicată decât în mod normal din cauza unor situații particulare. De exemplu, femeile aflate la ovulație sau însărcinate au o temperatură mai mare cu câteva grade decât cea normală.

„O febră poate să apară la femeia care este tânără și ovulează. Chiar este un indicator pentru noi că atunci poate să procreeze. Îi crește temperatura cam cu 1,2 grade. Altă problemă ar fi cu femeile gravide. Femeile gravide pot să aibă o temperatură mai crescută. 37,5, 37,8, 37,9 chiar”, spune Cristian Posea, medic ginecolog, conform Mediafax.

De asemenea, acesta mai precizează că și alte boli pot duce la creșterea temperaturii. Printre acestea se numără poliartrita reumatoidă sau anumite tipuri de cancer.

Astfel că, accesul acestor persoane ar putea fi îngrădit în diferite spații, chiar dacă temperatura lor peste medie este provocată de anumite boli sau stări. Specialiștii recomandă ca cei care vor realiza termoscanarea să fie bine instruiți cu privire la aceste cazuri excepționale.

Citește și:
Ce afecțiuni te pot scuti de purtarea măștii

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Unica.ro
Mai multe din video