Ce spune Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, despre deschiderea teraselor și a plajelor

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a oferit precizări cu privire la condițiile și când anume s-ar putea deschide terasele și plajele.

Ce spune Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, despre deschiderea teraselor și a plajelor

Pentru că în această perioadă cu toții ne întrebăm când anume se vor deschide terasele și plajele, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat când anume va fi posibil acest lucru.

Nelu Tătaru a declarat în cadrul unei intervenții telefonice la B1 TV că deschiderea teraselor și a plajelor depinde de numărul de cazuri de coronavirus. „În condițiile în care vom avea un număr de cazuri în scădere, de la o zi la alta, ne gândim la o altă perioadă de relaxare, de exemplu, deschiderea teraselor de la 1 iunie. De la 15 iunie, ne gândim la deschiderea plajelor”, a spus Nelu Tătaru la B1 TV.

În urmă cu două săptămâni, când incă nu intrase în vigoare în România starea de alertă, Nelu Tătaru spunea că nu putem merge la mare după 15 mai doar pentru relaxare, ci dacă avem o proprietate. „Dacă ai o proprietate la mare, poți să mergi la mare. Plajele nu vor fi deschise – nu ai terase, nu ai nimic. Dacă ai o proprietate la munte poți merge.”

În ceea ce privește impunerea altor restricții pe durata stării de alertă decât cele deja există, Nelu Tătaru a spus: „Deocamdată nu se pune problema, noi gestionăm și evaluăm rezultatele fiecărei zile. Duminică am avut 213 cazuri noi, luni tot 213. În schimb, a scăzut numărul persoanelor internate la terapie intensivă – 177. Încă suntem în perioada în care evaluăm weekendul trecut, de la prima perioadă se relaxare, urmând ca de poimâine (miercuri – n.r.) să evaluăm și să gestionăm zilele care au urmat. Suntem într-o perioadă de relaxare, în care sunt respectate poate mai puțin unele reguli de distanțare sau purtarea măștii în anumite incinte, în mijloacele de transport în comun sau la locul de muncă și ne vom adapta după fiecare zi.”

Citește și:
Când va putea România să aibă acces la un vaccin împotriva Covid-19?

Foto: Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet