Interdicție la sex, în noul amendament contra coronavirusului din Marea Britanie

Noile instrucțiuni din legile privind Protecția sănătății și restricțiilor din Marea Britanie par să impună și o interdicție la sex, iar presa din insulă a făcut deja un scandal din asta.

Interdicție la sex, în noul amendament contra coronavirusului din Marea Britanie

Marea Britanie se află în continuare în carantină, de la sfârșitul lunii martie, și este a cincea tară cu cele mai multe cazuri de Covid-19 din lume. Iar acum, conform presei, s-a trezit și cu o interdicție la sex. Pe durata acestei carantine, locuitorii aveau voie să părăsească locuința numai pentru necesități urgente, pentru serviciu și pentru a cumpăra alimente, însă fără declarații pe propria răspundere. Aceste restricții începuseră să se mai relaxeze în mai, dar pe 1 iunie Guvernul a decis să le înăsprească din cauza numărului ridicat de cazuri nou apărute.

Unul dintre noile amendamente implementate constă în interzicerea reuniunilor în cadrul locurinței, definit ca: „atunci când două sau mai multe persoane se află împreună în același loc pentru a se angaja în orice formă de interacțiune între ele, sau să întreprindă orice altă activitate între ele.” Legea exclude însă persoanele care împart aceași locuință.

La scurt timp după anunțul acestei hotărâri, presa britanică a preluat și a subliniat mai ales un așa-numit sex ban' (interdicție la sex) din restricții, așadar sugerând că și activitățile sexuale vor fi ilegale, făcând parte din categoria de adunări în interior'. Din cauza acestei interdicții la sex și a noilor implementări, Guvernul Prim ministrului Boris Johnson a fost batjocorit de public, în ciuda faptului că aceste măsuri de prevenție sunt gândite pentru a garanta siguranța populației.

„Această lege este mai mult ca să ne asigurăm că nu există oameni care se află în afara reședinței noaptea', a declarat Simon Clarke, Ministrul adjunct al locuințelor pentru postul de radio LBC. Prin urmare, acesta a fost întrebat, referitor la această interdicție la sex, dacă cuplurile au atunci voie să copuleze în afara locuinței, la care a răspuns râzând: „Este corect să spunem că riscul de răspândire a virusului este mai mic în spațiu liber decât în interior, însă bineînțeles că nu încurajăm oamenii să facă așa ceva în aer liber în acest moment sau în oricare altul.”

Sigur că această noutate a devenit în scurt timp un subiect aprins pe rețelele de socializare, prin intermediul hashtag-ul „#sexban” (interdicție la sex), la care mulți au venit cu diverse comentarii. Un utilizator de pe Twitter, Jen Wood a scris următorul comentariu: „Există cumva și o autoritate specială „sex force” care să se asigure că toate lumea repsectă această interdicție la sex? Oare îți vor bate la geam sau vor trimite drone?”

Până și membrul conservator al Parlamentului Tobias Ellwood a fost puțin sceptic, declarând pe canalul de televiziune ITV: „Mă bucur să spun că este complet ridicol.”

Deși biroul Prim ministrului a mărturisit că poliția nu are dreptul să intre în locuințele private decât „dacă suspectează că au loc crime serioase”, cei ce vor fi prinși încălcând aceste legi vor fi amendați.

Citește și:
Ministrul de Interne a anunțat când s-ar putea relua zborurile spre Marea Britanie

Foto: Shutterstock
Text de Alexandra Dima

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video