Lucrurile esențiale pe care ar trebui să le facem pentru a ieși din carantină, în opinia lui Bill Gates

Miliardarul american Bill Gates vorbește într-un articol de opinie despre măsurile necesare pentru a ne putea întoarce la viața de dinainte de coronavirus.

Lucrurile esențiale pe care ar trebui să le facem pentru a ieși din carantină, în opinia lui Bill Gates

În acest moment, cu toții ne întrebăm când ne vom putea întoarce la viața noastră de dinainte de pandemia de coronavirus. Din păcate, în acest moment nu avem mijloacele necesare pentru a combate eficient noul virus. Într-un articol de opinie publicat de Washington Post, Bill Gates scrie care sunt, în viziunea lui, lucrurile care trebuie făcute pentru ridicarea carantinei. Acesta a identificat patru măsuri necesare în acest moment.

Prima dintre ele este testarea, care ne va ajuta să ținem sub control răspândirea virusului până la apariția unui vaccin. „Pentru a redeschide economia, trebuie să testăm îndeajuns de mulți oameni, încât să putem detecta rapid care sunt zonele problematice unde trebuie să intervenim rapid. Nu vrem să așteptăm până când spitalele se vor umple din nou și oamenii vor începe să moară”, a scris Bill Gates. Acesta a adăugat că testarea de acasă ar face ca testele să ajungă la un număr cât mai mare de oameni, fără ca viața personalului medical să fie pusă în primejdie.

Bill Gates a mai scris că este esențial să aflăm care sunt persoanele cu care au intrat în contact cei infectați cu coronavirus, dat fiind că acesta este extrem de contagios. Cei de la MIT au dezvoltat deja o aplicație care, în principiu, îți poate spune dacă te-ai intersectat cu o persoană infectată, iar Apple și Google lucrează și ei la instrumente de monitorizare a celor bolnavi.

„Dacă peste un an, oamenii vor putea merge la evenimente mari, cum sunt meciurile sau concertele pe stadioane, va fi pentru că cercetătorii au descoperit un tratament foarte eficient care a făcut pe toată lumea să se simtă în siguranță”, a mai scris Bill Gates. Găsirea unui tratament este esențială în acest moment.

Miliardarul american mai spune și că „fiecare lună în plus în care nu se descoperă un vaccin este o lună în care economia nu poate reveni la normal”. Acesta subliniază că acest lucru este o prioritate.

Citește și:
Studiu: acestea sunt cele mai eficiente materiale pentru măști de protecție făcute acasă

Foto: Arhiva Revistei ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din video