Restricții la metrou. Personalul de pază va limita accesul călătorilor

Metrorex anunță restricții la metrou, constând în limitarea accesului călătorilor, după caz, pentru a evita supraaglomerarea.

Restricții la metrou. Personalul de pază va limita accesul călătorilor

Metrorex a anunțat restricții la metrou, constând în limitarea accesului călătorilor în stații, după caz, pentru a evita supraaglomerarea. Informarea a venit joi pe site-ul instituției, care a specificat și că măsura va fi impusă de personalul de pază, susținut de Poliţia Metrou şi alte forţe de ordine publică.

Decizia de a impune restricții la metrou, dar și crearea unor scenarii de intervenție a personalului medical, în cazul în care vor exista persoane care necesită acest lucru, a fost luată ca urmare a evoluției numărului cazurilor de îmbolnăvire Covid-19, care a depășit recent pragul de 4.000 de cazuri pe zi. Astfel, pe 14 octombrie a avut loc la sediul Metrorex o întâlnire între reprezentanții ISUB-IF (Inspectoratul pentru Situații de Urgență Ilfov), ai Poliției Metrou și Metrorex.

Date fiind urgențele medicale cu care s-a confruntat recent Metrorex, s-a stabilit că va exista personal medical care să extragă persoanele afectate din trenuri, acolo unde situația o permite.

Cât despre restricții la metrou, acestea ar consta în limitarea accesului călătorilor. „În cadrul întâlnirii, în urma analizelor efectuate s-au concluzionat următoarele: personalul medical care efectuează intervenţia va avea în vedere extragerea persoanelor afectate din tren, acolo unde situaţia o permite; personalul de pază, împreună cu Poliţia Metrou şi cu alte forţe de ordine publică, precum şi salvatorii Metrorex, vor asigura protecţia zonei de intervenţie; personalul de pază susţinut de Poliţia Metrou şi alte forţe de ordine publică, vor limita după caz, accesul călătorilor în staţiile de metrou pentru evitarea supraaglomerării”, a transmis Metrorex.

După o întâlnire anterioară, Metrorex transmisese că s-a făcut o evaluare a personalului care acționează la metrou, astfel încât zilnic lucrează 24 de agenți de poliție, 12 echipe mixte poliție/jandarmi, și două echipe în ținută civilă, acordându-se peste 50 de sancțiuni zilnice, dar și că s-au făcut demersuri pentru suplimentarea numărului de jandarmi.

În plus, în cele 63 de stații acționează zilnic 320 de agenți de pază, inclusiv 10 patrule mobile, care ar putea veghea la respectarea acelor restricții la metrou care se vor impune, atunci când situația o cere. Până la clarificarea unor proceduri pentru noile situații, s-a discutat inclusiv posibilitatea unei colaborări cu Polițiile Locale, care ar putea asigura sprijin în stații și la gurile de metrou, și s-a stabilit că, în situațiile de urgență, „până la prezentarea forțelor de Poliție, controlorii de acces și agenții de securitate vor îndruma călătorii, prin anunțuri la stația de sonorizare, respectiv prin recomandări verbale, să nu acceseze stațiile de metrou până la reglementarea situației”.

Citește și:
DOCUMENT OFICIAL: Lista cu țările din „zona galbenă', pentru care se cere carantină începând cu 15 octombrie

Foto: arhiva ELLE

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
peroz.ro
Publicitate
Unica.ro
Mai multe din health & diet